Најновије

ШЕШЕЉ ЖЕСТОКО ПРОТИВ ВУЧИЋА: Скандалозно је да Вучићева влада буде названа елитом!

Лидер СРС Војислав Шешељ рекао је на конференцији за новинаре да је сагласан са неким захтевима демонстраната који већ десет дана протестују "против диктатуре", али да никако не може да прихвати да Вучић и његови министри буду називани елитом.

Проф. др Војислав Шешељ на конференцији за новинаре (Фото: СРС)

На данашњој конференцији за новинаре проф. др Војислав Шешељ истакао је да је за радикале важно само да на протестима не буде насиља. Шешељ је навео да још увек није познато ко су организатори протеста, али да је потпуно јасно да тако масовна окупљања захтевају озбиљну организацију. Иако је рекао да може претпоставити ко стоји иза протеста, рекао је "да се на основу недоказаних претпоставки не смеју давати јавни судови и јавне оцене". Лидер радикала навео је да су многи од захтева демонстраната подударни са захтевима Српске радикалне странке, али да има и захтева са којима радикали нису сагласни. - Демонстранти су лоше формулисали захтеве. Ми смо сагласни са тим да Вучић буде смењен, али је скандалозно да његова влада буде названа елитом, јер елиту неког друштва чине најбољи и најквалитетнији припадници свих професија, а да Вучићеви министри свакако нису ни довољно квалитетни ни довољно поштени да би понели тај епитет - рекао је Шешељ Он је додао да елиту чине најбољи међу најбољима и да се оне не могу смењивати, али да "гарнитуре власти могу и морају бити променљива категорија".
Шешељ је истакао да је децентрализација један од захтева са којим радикали нису сагласни, а из разлога што "децентрализација углавном води разбијању државе". - Српски радикали се залажу за јачање ингеренција локалне самоуправе, што омогућава непосредније реализовање демократије - рекао је Шешељ. У наставку конференције он је детаљно објаснио ставове радикала по питању школства, здравства и креирања нових приоритета економске и социјалне политике. На крају, лидер радикала је пожелео срећне васкршње празнике свим грађанима Републике Србије. Погледајте ОВДЕ шта је Вучић рекао о смањењу пензија. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА