Najnovije

ŠEŠELJ ŽESTOKO PROTIV VUČIĆA: Skandalozno je da Vučićeva vlada bude nazvana elitom!

Lider SRS Vojislav Šešelj rekao je na konferenciji za novinare da je saglasan sa nekim zahtevima demonstranata koji već deset dana protestuju "protiv diktature", ali da nikako ne može da prihvati da Vučić i njegovi ministri budu nazivani elitom.

Prof. dr Vojislav Šešelj na konferenciji za novinare (Foto: SRS)

Na današnjoj konferenciji za novinare prof. dr Vojislav Šešelj istakao je da je za radikale važno samo da na protestima ne bude nasilja. Šešelj je naveo da još uvek nije poznato ko su organizatori protesta, ali da je potpuno jasno da tako masovna okupljanja zahtevaju ozbiljnu organizaciju. Iako je rekao da može pretpostaviti ko stoji iza protesta, rekao je "da se na osnovu nedokazanih pretpostavki ne smeju davati javni sudovi i javne ocene". Lider radikala naveo je da su mnogi od zahteva demonstranata podudarni sa zahtevima Srpske radikalne stranke, ali da ima i zahteva sa kojima radikali nisu saglasni. - Demonstranti su loše formulisali zahteve. Mi smo saglasni sa tim da Vučić bude smenjen, ali je skandalozno da njegova vlada bude nazvana elitom, jer elitu nekog društva čine najbolji i najkvalitetniji pripadnici svih profesija, a da Vučićevi ministri svakako nisu ni dovoljno kvalitetni ni dovoljno pošteni da bi poneli taj epitet - rekao je Šešelj On je dodao da elitu čine najbolji među najboljima i da se one ne mogu smenjivati, ali da "garniture vlasti mogu i moraju biti promenljiva kategorija".
Šešelj je istakao da je decentralizacija jedan od zahteva sa kojim radikali nisu saglasni, a iz razloga što "decentralizacija uglavnom vodi razbijanju države". - Srpski radikali se zalažu za jačanje ingerencija lokalne samouprave, što omogućava neposrednije realizovanje demokratije - rekao je Šešelj. U nastavku konferencije on je detaljno objasnio stavove radikala po pitanju školstva, zdravstva i kreiranja novih prioriteta ekonomske i socijalne politike. Na kraju, lider radikala je poželeo srećne vaskršnje praznike svim građanima Republike Srbije. Pogledajte OVDE šta je Vučić rekao o smanjenju penzija. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA