Најновије

ПОМОРСКИ СУДАР У ХРВАТСКОЈ: Брод прегазио гумени чамац, двоје мртвих, петоро нестало у водама Колочепског канала

- Још увек трагамо за особама несталим синоћ у хаварији која се догодила у 21.20 сати у Колочепском каналу до које је дошло након што је брод Данче упућен у хитни медицински превоз на оstrvo Мљет. Негде испред увале Врбова, 4 кабела од краја, дошло је до судара с гуменим чамцем у којем је било 9 особа - рекао је за Дубровачки вјесник дубровачки лучки капетан Мато Кекез.

Илустрација (фото: Јутјуб принтскрин)

Узрок хаварије још није утврђен, али се зна да је брод Данче пловио средином канала, а водитељ се упутио гумењаком који није био означен навигацијским светлима. Било је и мало шилока, а гумењак се на радарској слици није видео. Две погинуле особе су пронађене, а још се утврђују идентитети свих путника на гумењаку. У потрагу су укључена сва расположива пловила Поморске полиције, а био је то брод линијске пловидбе „Ханибал Луцић“ који је јутрос повучен да би обавио редовну јутарњу трасу са острва према Гружу. Током јутра ћемо појачати трагање, а све отежава и стање мора три, а снага ветра је 35-40 чворова - казао је Кекез, а пише Дубровачки вјесник.
Кекез је додао да Национална средишњица за усклађивање трагања и спашавања на мору (МРЦЦ Ријека) с надлежном Лучком капетанијом Дубровник и припадајућим лучким испоставама те Поморском полицијом Дубровник координира спасилачко - потражну акцију.
Према информацијама Министарства поморства РХ, на позицији несреће из мора су спашене две особе с мањим телесним повредама док су две пронађене особе нажалост  мртве. У акцију потраге за несталима укључена су три пловила Лучке капетаније Дубровник с медицинском пратњом. Путем Обалске радио станице „Дубровник- радио“ емитује се порука погибли категорије „Mayday Relay“ према свим учесницима у поморском саобраћају.
Министар мора, саобраћаја и инфраструктуре, Олег Бутковић са сарадницима, државним секретаром за море Мајом Марковчић Костелац и помоћником министра испред Управе безбедносто пловидбе кап. Синишом Орлићем данас ће се у Дубровнику састати са водитељима потражних тимова.
Како Дубровачки дневник незванично сазнаје, гумењак се са девет особа упутио са Шипана према Брсечинама нешто пре 21 сат. Унесрећени путници су запосленици угоститељског објекта Бова, јавља Дубровачки дневник. Познати хрватски полиитчар силовао своја два пса, читајте ОВДЕ. Извор: jutarnji.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА