Најновије

ТРИ МЕСЕЦА БОЈКОТУЈЕМО ФРАНЦУЗЕ: Вулин најавио да одлука француског суда неће проћи без последица

Одлука француског суда да Рамуша Харадинаја не изручи Србији не може да прође без последица по наше билатералне односе, изјавио је министар рада Александар Вулин.

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

Влада је изразила свој став да сматра да оваква одлука француског суда не може да прође без последица по наше билатералне односе", рекао је Вулин, упитан о наводима Вечерњих новости да је Влада Србије свим државним званичницима, службеницима и директорима јавних предузећа наложила да откажу службена путовања у Француску и да у наредна три месеца не договарају никакве посете тој земљи.
Вулин је казао да је Србији стало до жртава, до истине о ратним злочинима, као и до тога да право надвлада политику, што се како је истакао није десило. 
"Не можете тотално да погазите право, да то урадите на овај начин, да покажете да је политика далеко изнад права и да мислите да ће се Србија правити као да се ништа није десило, и да ће окренути главу и толерисати кршење медјународног права", рекао је Вулин.
Апелациони суд у француском граду Колмару одбио је у четвртак захтев Србије за изручење Харадинаја.
Харадинај је одлуком суда на коју Србија више нема право жалбе, ослобођен и вратио се на Косово. Харадинај је приведен 4. јануара на територији Француске, на основу потернице коју је против њега издала Србија због ратних злочина почињених током рата на Косову 1998. и 1999. године.
Прочитајте ОВДЕ и какву су то иницијативу покренули читаоци нашег портала а тиче се Француске. Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА