Najnovije

TRI MESECA BOJKOTUJEMO FRANCUZE: Vulin najavio da odluka francuskog suda neće proći bez posledica

Odluka francuskog suda da Ramuša Haradinaja ne izruči Srbiji ne može da prođe bez posledica po naše bilateralne odnose, izjavio je ministar rada Aleksandar Vulin.

Aleksandar Vulin (Foto: Jutjub)

Vlada je izrazila svoj stav da smatra da ovakva odluka francuskog suda ne može da prođe bez posledica po naše bilateralne odnose", rekao je Vulin, upitan o navodima Večernjih novosti da je Vlada Srbije svim državnim zvaničnicima, službenicima i direktorima javnih preduzeća naložila da otkažu službena putovanja u Francusku i da u naredna tri meseca ne dogovaraju nikakve posete toj zemlji.
Vulin je kazao da je Srbiji stalo do žrtava, do istine o ratnim zločinima, kao i do toga da pravo nadvlada politiku, što se kako je istakao nije desilo. 
"Ne možete totalno da pogazite pravo, da to uradite na ovaj način, da pokažete da je politika daleko iznad prava i da mislite da će se Srbija praviti kao da se ništa nije desilo, i da će okrenuti glavu i tolerisati kršenje medjunarodnog prava", rekao je Vulin.
Apelacioni sud u francuskom gradu Kolmaru odbio je u četvrtak zahtev Srbije za izručenje Haradinaja.
Haradinaj je odlukom suda na koju Srbija više nema pravo žalbe, oslobođen i vratio se na Kosovo. Haradinaj je priveden 4. januara na teritoriji Francuske, na osnovu poternice koju je protiv njega izdala Srbija zbog ratnih zločina počinjenih tokom rata na Kosovu 1998. i 1999. godine.
Pročitajte OVDE i kakvu su to inicijativu pokrenuli čitaoci našeg portala a tiče se Francuske. Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA