Најновије

ДОК ЈЕ ТРАМП ПРОДАВАО ОРУЖЈЕ РИЈАДУ: Масовни протести у Јемену против "америчког тероризма"! (ВИДЕО)

На десетине хиљаде људи се окупило на улицама Сане у знак протеста због учешћа САД у немилосрдном рату Саудијске Арабије против Јемена, јављају јеменски медији.

Протести у Јемену и спаљивање америчке заставе (фото: presstv.ir/Правда)

Масовни протест у суботу поклопио се са путовањем америчког председника Доналд Трамп у Ријад, у којем је финализован споразум о продаји америчког оружја Саудијској Арабији у вредности од скоро 110 милијарди долара.
Током протеста, неки људи су држали транспаренте као: "САД цветају на пљачки других народа, убијању, криминалу и изазивању уништења."
"Ми смо данас овде да кажем 'не' америчком тероризму. Не америчком тероризму! Не америчком тероризму. И још бисмо поручили народу Ријада: шта су Саудијци постигли за две и по године? Ништа. Нису ништа постигли. Само убијање, разарање ", рекао је један демонстрант.
Још један демонстрант је истакао да ће Саудијска Арабија "претрпети понижавајући пораз, са или без подршке САД и Израела."
Демонстранти су такође поздравили напад балистичким ракетама који су јеменске снаге извеле против Ријада, само неколико сати пре доласка Трампа у Саудијску престоницу.  Током протеста запаљене су заставе САД и Израела. Најновији подаци показују да је овај рат до сада однео више од 12.000 живота у Јемену, а рањено је још на хиљаде. Саудијска агресија је такође изазвала далекосежне последице и разарања објеката и инфраструктуре земље, уништавајући многе болнице, школе и фабрике. Готово 3,3 милиона Јеменаца, укључујући 2,1 милиона деце, тренутно болује од акутне неухрањености, док се више од седам милиона људи боре са глађу. Бројке би се, међутим, могле драстично повећати ако Саудијска ратна машинерија настави да бљује ватру на јеменски народ. Шта је Трамп тражио од Саудијске Арабије у замену за оружје, читајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА