Најновије

САА СА ПАЛЕСТИНЦИМА УДАРА НА БЕЈТ НАЈЕМ: Снажан напад на енклаву џихадиста у Источној Гути (ВИДЕО/МАПА)

Сиријска Арапска Војска (САА) обновила је војне операције у региону Источне Гуте у околини Дамаска након краћег застоја.

Источна Гута - борбе (фото: Јутјуб принтскрин)

Јединице 105. бригаде Републиканске гарде, заједно са Палестинском ослободилачком армијом и Националним одбрамбеним снагама покренуле су у петак поподне снажан напад на положаје исламиста у граду Бејт Најем и околини.
Као резултат интензивних сукоба са милитантним џихадистима, владине снаге су успеле да повежу низ положаја на периферији града. Испод можете погледати видео снимак операције САА у овој области.  Бет Најем се налази на јужној ивици енклаве у Источној Гути коју држе милитанти енклаве (видети мапу). Пре десетак дана већ је постала мета напада сиријске војске. Међутим, владине трупе нису биле у стању да се преотму град тада јер су биле суочене са жестоким отпором милитаната.

Бројна кршења споразума о де-ескалацији која су починили исламисти у овој области, претворили су овај град у легалну мету напада. Осим тога, Бет Најем је под делимичном контролом Хајат Тахрир Ал-Шама, сиријског огранка Ал Каиде, џихадистичке групе која није део споразума и представља легалну мету по сваком основу.  А на Филипинима војска трпи губитке од Исламске државе, опширније ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА