Најновије

ШЕШЕЉ ЗА РИА НОВОСТИ: Вучић је показао понизност пред западним силама!

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ изнео је за руску агенцију своје ставове поводом Вучићевог избора Ане Брнабић за мандатара нове српске Владе.

Војислав Шешељ (Фото: СРС)

У Српској радикалној странци сматрају да ће Влада Србије бити прозападна Влада Србије на челу са премијером Аном Брнабић, коју је предложио председник Александар Вучић, биће још прозападнија него претходна – изјавио је за РИА Новости председникСрпске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ. – Желим још да видим какав састав владе ће предложити мандатар, али очигледно је да ће наредна влада имати још више прозападни карактер него досадашња – рекао је Шешељ. Председник државе и лидер водеће Српске напредне странке (СНС) Вучић у четвртак је предложио Ану Брнабић, која има репутацију прозападног политичара, за мандатара за састав нове владе, што мора бити потврђено гласањем у Скупштини, чије заседање се очекује током наредне недеље, подсећа руска агенција.
Према Шешељевим речима, у среду се у Београду "није случајно појавио" председник Бундестага Норберт Ламерт, ком су претходиле посете и бројних других европских званичника. – Испоставило се да су, без сумње, притисци били велики, а Вучић је показао понизност. Ја сам лично очекивао да ће он након победе на председничким изборима показати одлучност и иницијативу, на пример, да ће представницима Руско-српског хуманитарног центра у Нишу дати дипломатски имунитет, али то се још увек није десило и још увек чекамо на то. Плашим се да ће Русија у неком тренутку изгубити стрплење због понашања српских власти – изјавио је лидер СРС-а. Шешељ је истакао да ће кандидат за премијера након гласања у Скупштини постати "пуки инструмент у Вучећевим рукама", што је по његовом мишљењу непобитна чињеница. Опозициони политичар претпоставио је да би чак и кандидат "оријентисан ка Русији", под тренутним околностима, постао "Вучићева марионета", преноси РИА. 
– То што је он урадио није добро за Србију, а ускоро ће, убеђен сам, бити лоше и по њега, јер не може стално седети на две столице… Ми ћемо гласати против кандидата – резимирао је лидер српских радикала. Представљајући новог кандидата за премијера у четвртак, Вучић је рекао да злонамерници увек нађу разлог за критику. Он је такође рекао да је наложио кандидату за премијера и његовом будућем кабинету минисатра да ојачају односе са Русијом, Кином и другим земљама на путу ка чланству у ЕУ. Шта је још поручио народу Србије и политичарима поводом избора Ане Брнабић за мандатара, прочитајте ОВДЕ. Извор: РИА новости, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шешељ у скупштини: "НАТО кидише на Србију ... Нисте свесни шта ће доћи!"
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА