Најновије

ПАЦОВИ УПАЛИ У ЗАМКУ: САА сатерала џихадисте у "џеп", бориће се до смрти! (ФОТО/МАПА)

Борбе за осигуравање коридора до Алепа настављају се несмањеном жестином. Након што су се два дела сиријске војске сусрела на ауто путу Рака - Итхрија, велики број џихадиста је остао одсечен од остатка територије који контролишу.

САА напредује у Алепу (Фото: ТВ Звезда)

У исто време, Тигрове снаге и новоформирана 30. бригада Републиканске гарде повукле су се неколико километара северно, како би избегли покушај пробоја џихадиста. Неколико сати касније, објављене су фотографије које приказују покушаје пробоја терориста кроз обруч, пре свега нападима бомбаша самоубица.

Према војним изворима из Дамаска, више од 40 села под контролом ИД-а је опкољено, док борбени авиони и артиљерија сиријске војске под окриљем ноћи теже да разбију терористичке формације. Неки извори наводе да припадници ИД-а имају наређење да се не повлаче и да се боре до смрти. Уколико овај џеп сиријска војска успе да елиминише, то ће значити да значајније трупе може да ангажује у другим деловима земље. Такође, то би значило да је коридор за снабдевање Алепа у потпуности обезбеђен. Погледајте како опкољени део изгледа на мапи:

Погледајте ОВДЕ шта је руски стручњак рекао о уласку Србије у ЕУ: Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је изгледало напредовање САА кроз урбане делове Алепа:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА