Najnovije

PACOVI UPALI U ZAMKU: SAA saterala džihadiste u "džep", boriće se do smrti! (FOTO/MAPA)

Borbe za osiguravanje koridora do Alepa nastavljaju se nesmanjenom žestinom. Nakon što su se dva dela sirijske vojske susrela na auto putu Raka - Ithrija, veliki broj džihadista je ostao odsečen od ostatka teritorije koji kontrolišu.

SAA napreduje u Alepu (Foto: TV Zvezda)

U isto vreme, Tigrove snage i novoformirana 30. brigada Republikanske garde povukle su se nekoliko kilometara severno, kako bi izbegli pokušaj proboja džihadista. Nekoliko sati kasnije, objavljene su fotografije koje prikazuju pokušaje proboja terorista kroz obruč, pre svega napadima bombaša samoubica.

Prema vojnim izvorima iz Damaska, više od 40 sela pod kontrolom ID-a je opkoljeno, dok borbeni avioni i artiljerija sirijske vojske pod okriljem noći teže da razbiju terorističke formacije. Neki izvori navode da pripadnici ID-a imaju naređenje da se ne povlače i da se bore do smrti. Ukoliko ovaj džep sirijska vojska uspe da eliminiše, to će značiti da značajnije trupe može da angažuje u drugim delovima zemlje. Takođe, to bi značilo da je koridor za snabdevanje Alepa u potpunosti obezbeđen. Pogledajte kako opkoljeni deo izgleda na mapi:

Pogledajte OVDE šta je ruski stručnjak rekao o ulasku Srbije u EU: Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako je izgledalo napredovanje SAA kroz urbane delove Alepa:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA