Најновије

РАСКОЛ АРАПА И КУРДА: Просаудијскe "Елитне снаге" и ССА напустиле битку за Раку, савезници САД остају сами!

Извештај Сиријске опсерваторије за људска права (СОЉП) наводи да се неколико арапских јединица из Слободне сиријске армије (ССА) повукло из битке код Раке након неслагања са Сиријским демократским снагама (СДС).
Према извештају, међу онима који се повлаче су и "Елитне снаге" које прате лидера сиријске опозиције Ахмеда Џарбу и сматра се да су међу малобројним групама са подршком Саудијске Арабије.
Према СОЉП-у, "Елитне снаге" су повукле своје борце из округа Ал-Машбал и Ал-Сина, те подручја Баб Багдад и Стара Рака у граду Рака у подручје Ал-Хамрат на источној обали Раке. Међутим, у току су преговори између "Елитних снага" и СДС-а да се врате у борбу.
С друге стране, извори СДС тврде да је фракција искључена из битке због лошег понашања бораца на фронту и повлачења са неких "стратешких тачака" на фронтовима са ИД. СДС такође тврди да су "Елитне Снаге" покушале да се представе као фракција једнака СДС-у, што потврђује да СДС има за циљ да одржи Раку под курдским утицајем.
Према СОЉП-у, у рату за Раку убијено је 117 бораца СДС, док су "Елитне снаге" изгубиле само два борца. Вреди напоменути да су курдске снаге и даље већински укључене у операцију око Раке, супротно ономе што промовишу мејнстрим медији и руководство коалиције под вођством САД. Ово указује на могућност проблема између Арапа и Курда у граду Рака у будућности. Сиријске снаге покренуле напад према Голанској висоравни, погледајте ОВДЕ снимак.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Битка за Раку - ИД користи цивиле као живи штит
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА