Најновије

ХЕЗБОЛАХ НАПРАВИО ПАКАО ХТШ-у! Јуришом отели 9 кота, а онда дали ултиматум: "Или ћете се повући, или... (ВИДЕО)

Медијско крило Хезболаха, објавило је четири видео снимка који приказују њихове трупе, како уз помоћ Републичке гарде Сиријске арапске армије (САА), учествују у акцијама против Хајат Тахрир Ал-Шам (ХТШ) у планинском пограничном региону Западни Каламун.

Борци Хезболаха у јуришу (фото: Јутјуб принтскрин)

Само у првом дану операције против побуњеника, Хезболах и САА су заузели девет стратешких локација након што су сакупили огромну ватрену моћ и хиљаде војника против ратника џихада, одбацујући их постепено назад.
Тешки окршаји могли су се видети на новообјављеном снимку, поред разорног Хезболаховог гранатирања циљева ХТШ-а. У неким ситуацијама, јуришне трупе Хезболаха су показале су преплавиле кључна узвишења и подигле своје жуте заставе на високим тачкама.
Успостављањем притиска на ХТШ са свих страна, САА и Хезболах су сада поставиле командантима џихадиста ултиматум - "или ћете се евакуисати у Идлиб или се суочити са тоталним уништењем".
Без обзира на одлуку ХТШ-а по овом питању, очекује се да ће цела сиријско-либанска граница бити под заједничком владином контролом у блиској будућности.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА