Најновије

ЛАВРОВ: Бесрамно понашање Вашингтона говори да...

Потези Сједињених Америчких Држава у вези са промовисањем својих економских интереса у Европи уз коришћење санкција против Русије, бесрамни су, сматра шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

Лавров (Фото: Синхуа)

- Последњи пакет антируских санкција јасно је изазвао противљење у Европи, јер је директно написано да гас треба да се купује из Сједињених Америчких Држава, упркос чињеници да је он много скупљи. Држати Европу у атлантској мрежи и истовремено размишљати о интересима својих енергетских компанија, то се бесрамно ради коришћењем метода апсолутно нелојалне конкуренције, изјавио је Лавров на омладинском форуму "Територија смисла". - У условима када се води борба за превласт Запада, наше америчке колеге искоришћавају тренутну ситуацију, укључујући антируске приступе својих савезника унутар Европе, како би, пре свега, држале Европу у оквирима тзв. атлантске солидарности, тј. да би очувале значај НАТО-а, а истовремено мисле на своје економске интересе, сматра Лавров. Руски министар верује да су санкције које су САД увеле Русији срамне и да ће остати на снази још дуго. - Што се тиче трајања тренутне ситуације, тешко ми је да нагађам, очигледно то неће престати сутра или прекосутра. Вероватно пратите расположење у Конгресу у Вашингтону, расположење им је озбиљно, дугорочно. Сваке године Министарство финансија (САД) треба да подноси неке извештаје Конгресу о томе како се ко понаша у Русији, рекао је Лавров.

O изборима у Русији

Москва се нада да се након неоснованих оптужби на рачун Русије за "мешање у изборе", Сједињене Америчке Државе неће тако понашати на изборима 2018. у Русији, изјавио је руски министар. - Надам се, после свих оптужби против нас, а да није предат ниједан доказ за ових девет или десет месеци, што у Вашингтону тврде о нашем мешању у те изборе, да ће их сама оштрина теме за амерички естаблишмент натерати да се поново замисле, одговорио је Лавров на питање да ли Русија треба да очекује страно мешање на председничким изборима 2018. године. - А уколико се деси (мешање), ми имамо наше законе, постоји Бечка конвенција о дипломатским односима која прописује врло конкретно шта смеју, а шта не смеју да раде дипломатски представници. Ми ћемо се руководити њоме и нашим законима, истакао је он. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

На форуну "Територија смисла" учествовао је и Владимир Жириновски
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА