Најновије

ТЕНЗИЈЕ СВЕ ВЕЋЕ, КИНА ЗАПРЕТИЛА: Нећемо дозволити рат на свом прагу!

Кина никада неће дозволити рат или хаос на свом прагу, поручио је данас портпарол кинеског Министарства одбране Рен Гућианг.

Илустрација (Фото: Синхуа)

Он је то изјавио на редовној месечној конференцији за новинаре, упитан да прокоментарише тензије на Корејском полуострву, пренео је Ројтерс.
И кинеско Министарство спољних послова је саопштило да је забринутост све већа због ситуације на Корејском полуострву, као и да је то озбиљна ствар, а не компјутерска игра.
Амерички стратешки бомбардери, који могу да носе нуклеарно оружје, извели су данас у близини источне обале Јужне Кореје заједничку вежбу са јужнокорејским ваздухопловним снагама, након што је Пјонгјанг у уторак испалио балистичку ракету која је прелетела Јапан.
Агенција АП констатује да ово представља показивање америчке моћи Северној Кореји.
Војска Јужне Кореје је саопштила да је у питању вежба у којој учествују два америчка бомбардера "Б-1Б" и четири "Ф-35", као и јужнокорејски бомбардери "Ф-15".
Они учествују у вежби бомбардовања у близини источне обале Јужне Кореје, али засад није јасно да ли се користи бојева муниција.
Северна Кореја је потврдила да је у уторак испалила ракету која је прелетела Јапан, и да је погодила циљане воде у Тихом океану.
Ракета "хвасонг-12" средњег домета, чије лансирање је надгледао севернокорејски лидер Ким Џонг-ун, "пресекла је небо изнад острва Хокаидо и рта Еримо дуж унапред одређене путање лета и тачно је погодила циљане воде у северном Тихом океану", известила је севернокорејска новинска агенција КЦНА.
- Биће још лансирања балистичких ракета у којима ће Тихи океан бити мета и у будућности - пренела је КЦНА, цитирајући Кима.
Ракета је, према наводима јужнокорејске војске, испаљена из региона у близини Пјонгјанга око шест сати ујутру по локалном времену, летела је око 2.700 километара и достигла висину од 550 километара.
Пјонгјанг је испалио ракету у уторак рано ујутру по локалном времену, пренео је Ројтерс, подсећајући да је 2009. године последњи пут пројектил који је испалила Северна Кореја прелетао Јапан.
У свету је завладала забринутост услед најновије ескалације кризе на Корејском полуострву, након што је Пјонгјанг лансирао ракету која је прелетела Јапан и пала у Тихи океан.  Терористи у Сирији објавили слике убијених Руса? Министарство одбране се још није огласило. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Кинеска војска
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА