Најновије

РУСИ ТУКУ С НЕБА: Џихадисти беже главом без обзира ка свом последњем упоришту (ВИДЕО)

Руска авијација одиграла је кључну улогу у биткама за ослобођење централне и источне Сирије.

Руска авијација удара по џихадистима (Фото: Јутјуб)

Наиме, они су ваздушним нападима страховитог интензитета наносили огромне губитке џихадистима, чистећи тако пут пешадији Сиријске арапске армије (САА) која је ослободила град Укајирбат и неколико стратешких места широм провинције Хама.
Међутим, руска авијација се није зауставила на овоме. Наставили су ударе по положајима Исламске државе дуж аутопута ал Сукна - Деир Ез Зор, све док сиријска војска није преузела потпуну контролу над правцем који их води ка последњем утврђењу џихадиста у Сирији, околини Деир Ез Зора.
Џихадисти Исламске државе били су принуђени на повлачење и бег главом без обзира, након здружене офанзиве руске авијације и сиријске војске. 
Подсетимо, Деир Ез Зор је град који је годинама под џихадистичком опсадом. У самом средишту града налазе се владине снаге, а њихови положаји повезани су коридором са локалним аеродромом, преко којег се снабдевају. На ширем подручју града и околини налазе се утврђења бораца Исламске државе.
Овај град ће вероватно бити поприште последње велике битке после које ће бити завршен рат у Сирији и стављена тачка на Исламску државу. Еуфорију у Деир Ез Зору и како људи на улицама чекају ослободиоце погледајте ОВДЕ. Извор: АМН

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА