Najnovije

RUSI TUKU S NEBA: DŽihadisti beže glavom bez obzira ka svom poslednjem uporištu (VIDEO)

Ruska avijacija odigrala je ključnu ulogu u bitkama za oslobođenje centralne i istočne Sirije.

Ruska avijacija udara po džihadistima (Foto: Jutjub)

Naime, oni su vazdušnim napadima strahovitog intenziteta nanosili ogromne gubitke džihadistima, čisteći tako put pešadiji Sirijske arapske armije (SAA) koja je oslobodila grad Ukajirbat i nekoliko strateških mesta širom provincije Hama.
Međutim, ruska avijacija se nije zaustavila na ovome. Nastavili su udare po položajima Islamske države duž autoputa al Sukna - Deir Ez Zor, sve dok sirijska vojska nije preuzela potpunu kontrolu nad pravcem koji ih vodi ka poslednjem utvrđenju džihadista u Siriji, okolini Deir Ez Zora.
DŽihadisti Islamske države bili su prinuđeni na povlačenje i beg glavom bez obzira, nakon združene ofanzive ruske avijacije i sirijske vojske. 
Podsetimo, Deir Ez Zor je grad koji je godinama pod džihadističkom opsadom. U samom središtu grada nalaze se vladine snage, a njihovi položaji povezani su koridorom sa lokalnim aerodromom, preko kojeg se snabdevaju. Na širem području grada i okolini nalaze se utvrđenja boraca Islamske države.
Ovaj grad će verovatno biti poprište poslednje velike bitke posle koje će biti završen rat u Siriji i stavljena tačka na Islamsku državu. Euforiju u Deir Ez Zoru i kako ljudi na ulicama čekaju oslobodioce pogledajte OVDE. Izvor: AMN

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA