Најновије

ВУЧИЋ: Нема потребе да било ко од Србије прави баука!

Нема потребе да било ко од Србије прави "баука", Србија је искрен пријатељ БИХ, поручио је председник Александар Вучић на заврсетку дводневне посете Сарајеву.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

"Желим да кажем, посебно због бошњачких медија, да нема потребе да од Србије било ко прави баука. Она је искрен пријатељ Босне и Херцеговине. Покушајте да разумете Србију, покушајте да некад уђете у наше ципеле и видећете колико сам говорио истину", рекао је Вучић на конференцији с председавајућим Савета министара БиХ Денисом Звиздићем.
Он је позвао све да погледају како се Србија понашала према БиХ, да није ничим довела у питање њен територијални интегритет и да се није мешала, нити се меша у њене унутрашње ствари, већ је конкретним мерама увек желела да побољша односе. 
На свим местима, додао је, Србија је говорила у прилог Босни и Херцеговини, а од Босне и Херцеговине очекује исти такав пријатељски однос. 
Захвалан је, додао је, свим представницима власти у БиХ на добром пријему, разумевању и разговорима. 
"Нико од нас то не тражи, али ми ћемо да се сконцентрисемо на будућност и, ако у томе успемо, донеће то многе добре резултате и Србији и БИХ. Намера нам је да односи буду што бољи, уз што више међусобног поштовања и да се људи осете релаксирано", рекао је Вуцић.
Звиздић: Имамо исте циљеве, у новембру седница две владе
Председавајући савета министара БиХ Денис Звиздић изјавио је након разговора са председником Србије Александром Вучићем да су економски и трговински односи БиХ и Сбије приоритет и да је сагласан да се "иде" ка две милијарде евра трговинске размене. 
Звиздић је рекао да ће, и у том смислу, до краја године бити одржана заједничка седница Већа министара БиХ и Владе Србије, вероватно већ у новембру, где ће се разговасрати о до сада реализованим договорима и пројектима, као и о будућим. 
Он је прецизирао да ће домаћин седнице бити Влада Србија. 
"Србија и БИХ су први суседи, делимо исти географски простор и циљ - чланство у ЕУ, и то нас усмерава једне ка другима и прави је путоказ за даљи развој и наше политичке, економске и друштвене сарадње" ,подвукао је Звиздић који је председнику Србије пожелео искрену добродошлицу у Сарајево. 
Како је рекао, разговарало се о јачању економских односа, а навео је да се Србија увек налазила међу првим економским партнерима БИХ. 
"Констатовали смо да уз инфраструктурне пројекте можемо да повећамо трговинску размену и обим наше сарадње" рекао је Звиздић. 
Додао је и да ће се на седници две владе разговарати о новим идејама које су на трагу интегрисања економског простора, што нема везе, поручио је, са динамиком процеса пута ка ЕУ, али има са кришћењем ресурса који се поседују. 
Звиздић је навео и да земље региона појединачно имају мала тржишта, да су стога и мање интересантне инвеститорима али да заједничка понуда и понуда изласка на трецxха тржишта то диже на виши ниво што је важно за економски развој и отварање нових радних места штио је свима циљ. 
Он је рекао и да се разговарало и о питању границе и изјавио да му се чини да расположење да се у кратком року то питање реши. 
Иде се, истакао је, ка две милијарде евра трговинске размене, а зарад тога један од кључних циљева је укидање невидљивих царинских баријера, бржи проток људи и роба, боља инфраструктура. Погледајте ОВДЕ шта је Бранко Ружић поручио Сергеју Трифуновићу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је Вучић говорио о свом наследнику:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА