Најновије

ХУТИ У НЕЗАДРЖИВОМ ЈУРИШУ: Јеменске снаге приближавају се Марибу, Саудијци допремили "Патриот" системе!

Здружене снаге револуционарног покрета Хути и Јеменске армије заузели су 13 контролних тачака у централној јеменској покрајини Мариб.

Рат у Јемену (Фото: ЈуТјуб)

Према извештају медијског крила Хутија, у снажном јуришу у подручју између градова Сирва и Мариб, убијено је или рањено више од 20 про-саудијских бораца. У другом правцу пробоја, на истом фронту, јеменске снаге уништиле су противтенковским ракетама два непријатељска оклопна возила, а већи број про-саудијских положаја засут је баражном ватром из каћуша, пренело је медијско крило Хутија. 

Раније данас Сирву је посетио врх Хути покрета и одржали мотивациони говор локалним борцима и старешинама пред борбене операције које су покренуте одмах потом:
У одговор на све снажније нападе јеменских снага, Саудијска армија је у подручје Мариба допремила 3 ПВО система МИМ-104 Патриот и 8 комада савременог артиљеријског оруђа, пренели су локални извори. У току је општа офанзива јеменских снага на више фронтова у ратом разореној земљи. Више о томе сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Акција саудијскихплаћеника у Марибу
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА