Најновије

КРАЈ ПРИМИРЈА У ИСТОЧНОЈ ГУТИ: Брутална казна чека џихадисте Фајлак Рахмана!

Жестоке борбе праћене разменом артиљеријске ватре избиле су током јучерашњег дана између Сиријске арапске армије и џихадиста Фајлак Ал Рахмана у источним градским четвртима Дамаска Џобару и Ајн Тарми, који су обухваћени споразумом о Зонама деескалације као део зоне Источна Гута.

Џобар (Фото: ЈуТјуб)

Борбе су отпочеле након заседе у којој су џихадисти убили 15 припадника 4. оклопне дивизије у Џобару. Припадници Фајлак ал Рахмана оправдали су овај потез тиме што су навели да се одред САА који је упао у заседу припремао да изврши напад на њихове положаје.
Сиријска армија одговорила је испаљивањем десетина тешких ракета "Вулкан" и "Голан" по положајима џихадиста, али се уздржала од употребе авијације, не би ли покушала да очува споразум о деескалацији. Споразум са џихадистима Фајлак ал Рахмана 18. августа потписали су представници руске војске и овим споразумом обухваћене су све територије под контролом ове групације у Источној Гути.
Уколико споразум о деескалацији у потпуности пропадне, очекивано је да ће Сиријска армија наставити офанзивна дејства у Џобару и Ајн Тарми, али и по другим подручјима које џихадисти држе у Источној Гути, како би дали пример другим организацијама које размишљају о једностраном изласку из споразума о Зонама деескалације.  Борбе око источних насеља Дамаска воде се практично од почетка рата, а нарочито су кулминирале ове године, када је херојским напором сиријских снага ослобођено насеље Кабун и велики део Џобара и Ајн Тарме. Како терористи без проблема газе по мртвим саборцима у рововима, погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ретроспектива најбољих снимака из борбе за Кабун и Џобар
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА