Најновије

ДРАМА У КАТАЛОНИЈИ: Полицији наложено да заплени гласачке кутије!

Тужилаштво у Каталонији наложило је данас полицији да заплени гласачке кутије, листиће и све друго што би се могло употребити на референдуму о независности те богате шпанске покрајине, који је за 1. октобар расписала регионална сепаратистичка извршна власт, а који Мадрид забрањује.

Митинг у Каталонији (Фото: Јутјуб)

Начелници цивилне гарде и националних полицијских снага, као и регионалних трупа Мосос Д’Ескадра које контролише каталонска влада, позвани су данас у канцеларију тужилаштва у Барселони, преноси АФП.
Тужилаштво им је наложило да предузму акције против власти, јавних службеника и појединаца „како би се избегли преступи“, саопштило је тужилаштво после састанка.
Према шпанском закону, тужиоци имају овлашћење да дају инструкције судској полицији у истрагама о преступима, као и судије.
„Полицијски званичници ће директно усвојити мере које су потребне да би запленили ресурсе намењене припремању или одржавању незаконитог референдума“, наводи се у саопштењу.
Полицији је посебно наређено да одузму предмете као што су „гласачке кутије, гласачки листићи, пропагандни флајери, приручници са инструкцијама за спровођење референдума…“.
Налог дат полицијским снагама ставља трупе Мосос Д'Ескадра у посебно неугодан положај јер, с једне стране, по закону морају да следе налоге тужилаца, али су истовремено директно зависни од регионалне владе против које сада морају да делују, закључује француска агенција. Погледајте ОВДЕ ново усташко дивљање у центру Загреба. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је изгледао митинг у Каталонији:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА