Најновије

ВЕЛИКО ПРЕМЕШТАЊЕ СНАГА: Сиријска команда спремно дочекује велики напад са Голанске висоравни! (ВИДЕО/MAПА)

Сиријска арапска армија (САА) и добровољачки одреди Снаге националне одбране (СНО) преместили су велики број војника на линије фронта у близини Голанске висоравни.

На Голанској висоравни (Фото: ЈуТјуб)

Овакав потез сиријска команда повукла је након што је примећено гомилање џихадистичких снага у близини града Ал Хадер, али и претњи које готово свакодневно стижу из Израела. Градови Ал Хадер и Кан Арнабех, који се налазе у непосредној близини разграничења са окупираном облашћу, од почетка рата нису падали у руке џихадиста, који ни једног тренутка нису одустали од покушаја да их заузму, што се може приметити и на мапи контроле, која, као што можете да видите, није мењана већ дуже време.

Крајем прошлог месеца, уз све отворенију подршку израелских снага, џихадисти приклоњени сиријској Ал Каиди (Хајат Тахрир ал Шам - ХТШ) покренули су већи број напада, који временом добијају на масовности.
Пошто Тел Авив не крије да не жели мирно разрешење рата у Сирији под садашњим условима, за очекивати је да све већи број џихадиста који нису задовољни договором о "зонама деескалације" пристигну на крајњи југозапад Сирије и покушају да отворе ново велико кризно жариште у ратом већ разореној земљи. САА и СНО објавили су данас једну од ретких репортажа са првих линија фронта на Голанској висоравни
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Борбе са џихадистима и напад из Израела на Голанскј висоравни 24.6.2017.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА