Најновије

НОВИ ПАКЛЕНИ ПЛАН ЏИХАДИСТА: Француска тајна служба пронашла поверљива документа ИД

Француска тајна служба упозорава Европу да је дошла у посед докумената који показују да ће џихадистички терористи променити тактику и начине напада у западној Европи.

Џихадисти (Фото: Јутјуб)

Уместо досадашњих напада ватреним оружјем, а посебно после неколико осујећених акција у последњих пар месеци, џихадисти су одлучили да пређу на далеко опаснији и подмуклији начин ратовања, пише лист Le Parisien.
Према писању овог листа, “оперативци” Исламске државе осмислили су нападе који неће захтевати већу организацију и логистичку подршку, чији циљ је да постигну снажан ефекат уз што бројније жртве и изазову панику, а моћи ће да их изврше спавачи или “вукови-самотњаци”.
Наиме, како пише у документу, могу се очекивати напади на железничке пруге, надвожњаке, мостове, паљење шума и тровање воде и намирница, чиме се жели створити психоза опште несигурности.
Агенти ИД добили су инструкције да се уклопе у средину, задобију поверење и ни на који начин не показују екстремна стајалишта.
Због нове тактике француска полиција добила је задатак да се посебно осигурају школе, факултети, туристички објекти, фабрике и магацини хране.
Прочитајте ОВДЕ шта је Лондон рекао Доналду Трампу због твитова у којима их је оптужио да су неспособни да ухвате терористе.
Извор: Espreso.rs/Jutarnji.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сви терористички напади у Паризу.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА