Најновије

НОВИ ХРВАТСКИ ЗАКОН: Породица без деце није породица!

Нови закон о породици који се припрема у Хрватској доноси низ новина на које је јавност оштро реаговала. По том закону породица без деце није породица.

Породица (Фото: Pixabay)

Како преносе хрватски медији, приједлог новог закона о породици који је у среду упућен у јавну расправу први пут доноси дефиницију породице и она гласи: "У смислу овог Закона породицу чине: мајка, отац и њихова деца, мајка с дететом односно отац с дететом иако не живе заједно, те остали сродници који с њима живе".
И део породице у којој живе деца више неће бити породица по новом закону, а ради се о деци коју одгајају две истосполне особе. Иако по Закону о животном партнерству онај истосполни партнер који није родитељ детета има у одређеним условима право на тзв. партнерска права, која су готово изједначена с родитељским, нови закон јасно им поручује да они нису породица, пише Јутарњи лист. 
Наводи се да у Европи има мало држава које су у својим законодавтсвима дефинисале породицу и додају да је то учинила сада Хрватска али на тај начин да ако нема деце, нема ни породице. 
Сада се поставља питање и да ли су према новој дефиницији, породица баке и деке са унуцима које одгајају након што су им родитељи преминули, наводе хрватски медији. 
На друштвеним мрежама већ је покренута полемика око спорне дефиниције, па има и оних револтираних који питају хрватске законодавце да ли се муж и жена, којима је дете преминуло, сматрају породицом или не? Погледајте ОВДЕ како се Зорана окренула против Вулина. Извор: Јутарњи лист

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је изгледао сукоб противника и присталица абортуса у Хрватској:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА