Најновије

КРВАВА ТЕРЕЗА: Изјава британске премијерке која је многима следила крв у жилама (ВИДЕО)

Нови премијер Британије, Тереза Меј, изјавила је како би без оклевања наредила нуклеарни напад који би убио стотине хиљада људи ако би то сматрала неопходним.

Teреза Меј (Фото: Синхуа)

Током парламентарног заседања о обнови нуклеарног програма "Трозубац", представник опозиције, Џереми Корбин, изазвао је Меј питајући је:"Да ли сте спремни да одобрите нуклеарни напад који би убио  стотине хиљада мушкараца, жена и деце?"
Меј им је одговрила са једном речју:"да."
Такође је изјавила да би било "страшно неодговорно" да Уједињено Краљевство одбаци свој нуклеарни систем "Трозубац" и оптужила противнике тог система да "бране непријатељске државе." Сви претходни премијери су избегавали да одговоре на питање да ли би притиснули велико црвено нуклеарно дугме. Министар спољних послова током хладног рата, Џофреј Хове, рекао је да је то питање на које ни један премијер не треба дати директан одговор.
"Нећу донети одлуку која ће убити милионе људи", изјавио је Џереми Корбин, додајући "не верујем да је претња масовним убиством прави начин да се води спољна политика." Особа која је сазвала је ово заседање је бивши премијер Британије, Дејвид Камерон, који је седео у трећем реду спреда гледајући како његов наследник, Меј, одговара на ова питања.
Од парламента се тражило 30 милијарди фунти за обнову нуклеарног система "Трозубац" који се састоји од 4 подморнице са нуклеарним ракетама и бојевим главама. У било ком тренутку барем једна подморница патролира морима. Маргарет Тачер, премијер британије од 1979. до 1990. године, купила је трозубац од САД-а као последњу одбрану уколико армије бишег варшавског пакта, који се распао 1989. године, заузму Европу. Извор: Правда/Independent.co.uk

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА