Најновије

НЕМА ПРЕДАЈЕ: Тужилаштво БиХ најавило жалбу на пресуду Орићу

Тужилаштво БиХ најавило је жалбу на ослобађајућу пресуду ратном команданту тзв. армије БиХ Насеру Орићу, којег Србија потражује због ратних злочина над Србима.

Насер Орић (Фото: Јутјуб)

- Тужилаштво БиХ не може да коментарише првостепену пресуду Суда БиХ. Када добијемо писани отправак пресуде, уложићемо жалбу на ослобађајућу пресуду - саопштено је из Тужилаштва.
Ослобађајућа пресуда за Орића, којег у Федерацији БиХ сматрају народним херојем, а Србија и Срби у Републици Српској ратним злочинцем, изазвала је различите реакције у оба ентитета БиХ и Србији.
Званичници у Републици Српској, представници удружења жртава рата и несталих и стручњаци су оценили да је ослобађајућа пресуда за Орића крах правосуђа БиХ.
Председник Србије Александар Вучић је, на вест о ослобађајућој пресуди Насеру Орићу, изјавио да ће Србија морати сама да се бори за правду, али и позвао на уздржавање од тешких речи.
- Животи Срба нису очигледно нису вредни као животи других. Српска суза нема родитеља - рекао је Вучић новинарима и додао да ће Министарство правде реаговати на ослобађајућу пресуду Орићу, а да је на њему као председнику државе да не изговара најстрашније могуће речи.
Прочитајте ОВДЕ шта је рекао Милорад Додик на ову пресуду?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

А о чему је Орић причао пре три године?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА