Најновије

Дрецун: Предстојећи период одлучујући за решавање статуса КиМ

Победом Српске листе у свим општинама са српском већином на локалним изборима на Косову и Метохији, још једном је потврђено јединство српског народа у јужној покрајини, каже за РТС председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун и додаје да је то важно јер је предстојећи период одлучујући у борби за решавање статуса Космета.

Дрецун (Фото: Јутјуб)

"У наредном периоду бићемо суочени са одлучујућим тренуцима у борби за решавање статуса Космета и зато је важно да будемо јединствени. Кад сте јединствени имате снагу", рекао је Милован Дрецун у Јутарњем програму РТС-а.
На локалним изборим, додаје Дрецун, убедљивом победом Српске листе, српски народ је показао жељу и вољу да се настави политика коју је креирао, реализовао и водио Александар Вучић.
"Српска листа је проистекла из пуног јединства са председником Србије, са Владом у Београду и чини ми се да се српски народ определио за Српску листу јер зна да се на тај начин наставља политика која се креира у Београду", нагласио је Дрецун.
Председник скупштинског Одбора за КиМ указује да се на тај начин, учешћем Срба у приштинском парламенту, али и на нивоу локалне власти, спречава доношење једностраних закона који су против интереса српског народа.
"Затвара се простор да Албанци могу да маневришу, да проналазе руководство које ће имати више разумевања за интересе Приштине него за политику коју треба да воде са Београдом. Ушли смо сада у фазу када ће српски народ, заједничким деловањем са Србијом, моћи заједнички да подигне квалитет живота наших грађана на КиМ", појаснио је Дрецун.
Дрецун се, такође, упитао због чега се ишло на изборе на 18 листа, ако се зна да Српска листа делује са Владом Србије и да је то директно присуство државе Србије на КиМ. 
"Ако знате за то, зашто формирате некакву своју листу... зашто се не приближите Српској листи", упитао је Дрецун.
Зоран је знао да је Јелена бачена у канал, открива га само једна реченица. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг, РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Без цензуре: Тероризам, модерно зло Милован Дрецун, Славко Никић и Стеван Ђуровић
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА