Најновије

Нису им само секли главе: Џихадисти имали справе за мучење, ове просторије леде крв у жилама (ВИДЕО)

Након што су Сиријске демократске снаге, уз подршку САД, ослободиле логор смрти Исламске државе у Раки, на видело су избили ужасни последњи тренуци њихових заробљеника.

Џихадисти Исламске државе (Фото: Јутјуб)

Преузевши контролу над градом на северу Сирије, Исламска држава претворила је главни фудбалски стадион у губилиште, а екипе телевизије Скај њуз забележиле су снимке који на застрашујући начин откривају шта се догађало у њима.
Како наводи Мирор, место на коме су некада хиљаде људи уживале гледајући фудбалске утакмице, сада личи на нацистички логор смрти. Верује се да су њему хиљаде људи биле мучене и убијене, а да притом многи од њих нису починили никакав злочин.
Репортер Скај њуза Стјуарт Рамзи открио је доказе о варварским методама мучења.
Невини затвореници везивани су за металне кревете и убијани струјом, а неки су у неприродном положају везивани за нешто што личи на гимнастичке справе и трпели неподношљиве болове, да би затим били мучки пребијани, преноси Мирор. Поједини затвореници висили су на ланцима и пребијани малтене на смрт.
Просторије за мучење налазиле су се дуж главног ходника испод стадиона. Жртве мучења џихадисти су после свега вукли ка излазу на стадион, а када би се они најзад некако попели уз степенице и изашли напоље, убијали су их.
Стјуарт Рамзи описао је стадион као “најгоре место у коме сам икада био и најсуровији затвор Исламске државе”.
Зидови затвора исписани су застрашујућим порукама, којима су се затвореници опраштали од својих најмилилијих.
Једно од имена на зиду је Абу Саид Британи, записано 24. фебурара 2016. Реч је псеудониму џихадисте Омара Хусеина, рођеног у Великог Британији, који је отпутовао у Сирију да би се придружио Исламској држави 2014, а порука на зиду наговештава шта се с њиме десило након што је дошао у сукоб с организацијом коју је некада величао.
Испод стадиона се налази разграната мрежа тунела, дубоко укопаних у земљу, који повезују стадион с болницама, понекад удаљених неколико километара. Тиме се објашњава како су припадници Исламске државе могли толико дуго да преживе бомбардовање пре него што је Рака пала у руке савезничким снагама.
Припадници курдских и арапских милиција још чисте стадион од мина и џихадиста који се крију у њему, каже Роџда Фелат, командант Сиријских демократских снага у Раки.
Запад нема лека против тајанственог иранског генерала! Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Mirror.co.uk

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

На првим снимцима ослобођене Раке се види колико је град страдао током владавине терориста.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА