Најновије

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ: Српкиње су дужне да рађају! Да останемо у историји иако смо пострадали!

Након што је на Сајму књига у Београду присуствовао промоцији пројекта „Душу нису убили“, који се састоји од књиге и документарног филма о страдању српских цивила у БиХ у 20. веку, патријарх српски Иринеј је имао јасну поруку, а то је да „крв и страдања у ратовима треба да буду семе нашег новог нараштаја”.

Патријарх Иринеј (Фото: Јутјуб)

- Дужни смо да обновимо наш народ и да препоручимо нашим матерама да су дужне да рађају децу по божјем благослову и да на тај начин останемо у историји, иако смо пострадали. Тешко је набројати сва страдања Срба у Босни, Херцеговини, Лици, Далмацији, где су нестајала цела села - рекао је патријарх и навео да се недавно у Шибенику није суздржао да не каже своје мишљење о томе.
- Нисам могао а да не кажем да је СПЦ чекала годинама извињење римокатолика и да га никад нисмо чули, и да га вероватно нећемо ни ћути. А многе идеје и даље су живе и то је трагедија и наша и њихова. Народ који ствара историју на злочинима, крви других народа, он нема будућност. Од нас се очекује да не изгубимо душу, ако смо изгубили многа тела, морамо сачувати душу. Да не чинимо оно што непријатељ жели да чинимо. Волимо своју отаџбину, где год живе Срби, то је Србија, па било да су у Босни, у Црној Гори или на другим местима. Браћи из Републике Српске кажем - чувајте Републику Српску и оног који данас води народ Српске, то је једини начин да српство опстане - завршио је патријарх.
Прочитајте ОВДЕ интервју монахиње Магдалине из манастира свете Јелисавете у Минску.
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Патријарх Иринеј о возном парку СПЦ-а.

Бонус видео

Патријарх је изјавио да је Република Српска створена да би сачувала опстанак српског народа на овим просторима.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА