Најновије

ИРАЧКЕ СНАГЕ УШЛЕ У СИРИЈУ: Имају одлучујућу улогу за даљи ток рата у Сирији!

Неколико одреда ирачких Јединица националне мобилизације (ЈНМ), које су под директном контролом ирачке владе, прешло је границу са Сиријом северно од града Ал Каима, саопштили су активисти ове ирачке организације.

Ирачани улазе у Сирију (Илустрација: Правда)

Према њиховим наводима, прелазак границе започет је током претходне ноћи, а главни задатак им је заузимање "штита" око Ал Букамала, како би курдско-америчка коалиција била спречена да приђе граду од највишег стратешког значаја. Ипак, до првих окршаја са терористима Исламске државе на сиријској страни границе и јединица које су под заставом ЈНМ-а ушле у Сирију, дошло је у близину села Ал Хири на западној обали Еуфрата, што је дало повода за сумње да ће здружене снаге ипак прво покушати да у изненадном јуришу заузму Абу Камал.
Према наводима бројних ирачких и сиријских медија, значајан број јединица Сиријске арапске армије, Хезболаха и иранске Револуционарне гарде већ неко време се налазе у саставу ЈНМ-а и дали су значајан допринос ослобађању Ал Каима, последњег упоришта Исламске државе у Ираку. У међувремену, већ четврти дан за редом, руски стратешки бомбардери и ракетне крстарице наставили су дејства по циљевима унутар Абу Камала. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ослобођење Ал Каима:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА