Najnovije

IRAČKE SNAGE UŠLE U SIRIJU: Imaju odlučujuću ulogu za dalji tok rata u Siriji!

Nekoliko odreda iračkih Jedinica nacionalne mobilizacije (JNM), koje su pod direktnom kontrolom iračke vlade, prešlo je granicu sa Sirijom severno od grada Al Kaima, saopštili su aktivisti ove iračke organizacije.

Iračani ulaze u Siriju (Ilustracija: Pravda)

Prema njihovim navodima, prelazak granice započet je tokom prethodne noći, a glavni zadatak im je zauzimanje "štita" oko Al Bukamala, kako bi kurdsko-američka koalicija bila sprečena da priđe gradu od najvišeg strateškog značaja. Ipak, do prvih okršaja sa teroristima Islamske države na sirijskoj strani granice i jedinica koje su pod zastavom JNM-a ušle u Siriju, došlo je u blizinu sela Al Hiri na zapadnoj obali Eufrata, što je dalo povoda za sumnje da će združene snage ipak prvo pokušati da u iznenadnom jurišu zauzmu Abu Kamal.
Prema navodima brojnih iračkih i sirijskih medija, značajan broj jedinica Sirijske arapske armije, Hezbolaha i iranske Revolucionarne garde već neko vreme se nalaze u sastavu JNM-a i dali su značajan doprinos oslobađanju Al Kaima, poslednjeg uporišta Islamske države u Iraku. U međuvremenu, već četvrti dan za redom, ruski strateški bombarderi i raketne krstarice nastavili su dejstva po ciljevima unutar Abu Kamala. Više o tome pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Oslobođenje Al Kaima:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA