Најновије

ЛОВ НА АЛ БАГДАДИЈА У БУКАМАЛУ: Руси, Сиријци и Хезболах желе живог вођу Исламске државе!

Медијско крило Хезболаха објавило је кратко саопштење у ком се наводи да се глава Исламске државе Абу Бакр ел Багдади још увек крије у тек ослобођеном Ал Букамалу.

Лов на Багдадија (Илустрација: Правда)

У Букамалу се, према извештајима локалних активиста, свакако, дешава нешто веома чудно. Сиријске снаге се још увек боре да осигурају град, који је Министарство одбране још јуче прогласило ослобођеном територјом. Највећи проблем у овим операцијама прави им група терориста који испаљују велики број навођених противтенковских ракета на војнике, што наводи на сумњу да они штите неку важну особу.
Такође, у Ал Букамал је од ослобођења, према сведочењу локалних активиста, слетео велики број руских и сиријских десантних хеликоптера, који су довезли припаднике јединица за специјалне операције, али сиријски медији нису успели да дођу до било каквих информацијама о том пребацивању снага. Уз то, војска је данас започела и комплетну евакуацију становништва из Букамала, што није уобичајен потез након проглашења ослобођења града.
Да подсетимо, средином јуна руско Министарство одбране објавило је да је Багдади вероватно убијен у руском бомбардовању у близини Раке 28. маја. Ове информације потврдили су и обавештајне службе званичне Анкаре, као и Иран. Ипак, крајем септембра Исламска држава објавила је аудио снимак Багдадија који је оповргао ове тврдње. Више о борби за последњу тачку отпора Исламске државе у граду Деир Ез Зору сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Анализа РТ-а о операцији за ослобођење Ал Букамала:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА