Најновије

"Измена Устава је кукавичје јаје којим желе да признају Косово"

Гостујући у „Духовној трпези“ 15.новембра 2017.године, председник Покрета 1389 Радојко Љубичић је, коментаришући унутрашњи дијалог који се води око статуса Косова и Метохије изјавио: „Код нас у Покрету 1389 нема никакве дилеме око посвећености Косову и Метохији. Наше је полазиште да је Србија, с обзиром на значај и вредност Косова и Метохије, само део јужне српске покрајине. С обзиром на најновије тенденције овог „унутрашњег монолога“ власти и њој блиских институција и структура, примећујемо да се кукавички јаје пребацује на покушај измена важећег Устава, за време важења истог. Устав Србије усвојен је на општенародном референдуму и не може се усвајати другачије, то мора знати сва јавност, као и сви који у „монологу“ учествују.

Радојко Љубичић (фото: Јутјуб)

А Косово и Метохија опредељују судбину и будућност Србије, а не обрнуто“ – каже првак Покрета 1389. Љубичић говори о вишегодишњем маргинализовању изворног Покрета 1389, чији је„идентитет“ и правно првенство морао да брани и судским путем, чак жигом штитећи „1389“.

„Режим Бориса Тадића, али и наследници на власти, дозволили су бескрупулозну замену и узурпацију изворног Покрета од стране пулена свих режима, каже Љубичић. Гостујући у продукцији ТВ ХелмКаст, Љубичић наводи да је Покрет активан 13 година, да већ 11 лета организује Видовдански марш 220 километара од Београда до Грачанице и Газиместана, Крстни поход до Републике Српске, последњих година предводи једини организовани протест против геј параде – Благовестне литије за забрану абортуса и да се придружио Међународној иницијативи за забрану абортуса свих православних земаља – организовањем изложби на Тргу Републике сваког 7.ог у месецу, као и низ акција против несрпских потеза власти. Хапшења, забране, прогони, маргинализација и подметање и даље прате пут Покрета 1389, тврди Радојко Љубичић, оријентисан ка просвећености и ширењу православне духовности у српском народу. Када СНС планира да промени Устав сазнајте ОВДЕ. Извор: Ослобођење

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА