Најновије

Генерал осуђен на бесмртност (ВИДЕО)

Хашки прогон Срба и званично је данас завршио своју последњу велику мисију, осудивши на доживотну робију генерала Ратка Младића.

Ратко Младић (Илустрација: Правда)

Командант Главног штаба Војске Републике Српске Ратко Младић, оптужен за геноцид и друге ратне злочине током рата у БиХ, проглашен је да није крив за геноцид, а да јесте крив као учесник удружених злочиначких подухвата за геноцид, злочине против човечности, истребљење, убиство и кршење закона и обичаја ратовања. Пресуда српском генералу Ратку Младићу последња је велика одлука Хашког трибунала који ће остати упамћен као један од најконтроверзнијих у историји. Суд се званично затвара 31. децембра. Подсетимо да су Трибунал формирале Уједињене нације прије 24 године, и то с прокламованом намером да „донесе правду жртвама и помири завађене народе у региону“. Међутим, убрзо је постало јасно да Хаг има пре свега улогу да за сва недела окриви једну страну у сукобу – Србе! Епилог је следећи: оптужено је 161 лице, од којих су више од половине Срби – њих 108, а осуђено 63. Када се саберу казне затвора, Срби су добили више од хиљаду година робије. У Хагу је умро Слободан Милошевић не дочекавши крај процеса, у притворским јединицама умрла су још четворица Срба, неки су преминули по разним казаматима…

Двери: Још једна антисрпска пресуда антисрпског трибунала

Најоштрије осуђујемо инквизиторско понашање и поступање „судије“ Орија и неутемељену пресуду „судског“ већа трибунала у Хагу, којом је генерал Ратко Младић проглашен кривим за наводни геноцид у Сребреници и друга наводно извршена кривична дела – саопштио је Српски покрет Двери, додајући да је очигледан циљ спорног „судског“ већа да овом „пресудом“ оконча сраман и по српски народ погубан рад трибунала. „Хашки трибунал је овом одлуком потврдио да је антисрпски суд и да му је једини циљ да фабриковањем наводних злочина демонизује српски народ и његово право на државу. За Српски покрет Двери, генерал Ратко Младић је био, јесте и остаће велики војсковођа и српски херој и један од најзначајнијих очева Републике Српске која је последња и највећа победа српског народа!“ закључује се у саопштењу поводом доживотне робије која је данас пред Хашким судом досуђена Младићу.

Слободари: Ништавна и политички мотивисана пресуда!

Оптужница, суђење и на крају пресуда Ратку Младићу је чиста демонстрација утицаја политике на судске органе и сходно томе се и ова преуда Хашког трибунала треба сматрати ништавном – сматрају у Народном слободарском покрету. Истичу да је ова пресуда глас из старог времена и светске парадигме у којем је само једна страна свијета постојала и то она која је Србима додијелила улогу „лоших момака“ и стигму јединих криваца за грађански рат у СФРЈ. „Данас је пак другачије време и сва она зла против којих се на мање или више адекватан начин борио и генерал Ратко Младић су постала претња глобалном миру. Исламистички тероризам је у прво у Босни и Херцеговини имао генералну пробу џихада за Европу, а Алија Изедбеговић је још док свет није ни слутио шта је то идеја исламске државе имао свој нацрт који је данас буквар свих радикалних исламиста. Управо због ове чињенице ми смо уверени да ће врло брзо доћи до ревизије лажне слике стваране о Србима током грађанског рата деведесетих, а после тога ће врло брзо уследити ревизија и поништење свих политичких пресуда у Хагу„, кажу у овом покрету.

Здрава Србија: Једина добра ствар у пресуди – није успео покушај да у колективну „кривицу“ Срба припишу и измишљени „геноцид“

Срамно је што је српски народ означен као једини кривац за ратове на подручју бивше СФРЈ и растурање јединствене државе, што иде у прилог свим осталим народима, распиривачима националне и верске мржње која је изазвала почетак рата, прво у Хрватској, а потом и у Босни и Херцеговини, у којој су биле највеће ратне последице и подједнака страдања сва три народа – изјавио је Милан Стаматовић, председник Иницијативног одбора Здраве Србије (ЗС) поводом изрицања пресуде Хашког трибунала некадашњем команданту Војске Републике Српске генералу Ратку Младићу којом је осуђен на доживотну казну затвора Додаје да је речено, нажалост због сталне медијске пропагандне западних сила, усмерених против српског народа резултирало и формирањем антисрпског суда у Хагу, све са циљем да се Срби жигошу као ратни злочинци и казне за непостојећи геноцид. Истиче да је једино добра ствар у овој пресуди то што није успео покушај Избетбеговићевих фундаменталиста да у Младићеву, али и колективну „кривицу“ Срба припишу и измишљени „геноцид“ у још седам општина на подручју БиХ.

Заветници: Ми од тог политичког трибунала правду нисмо ни очекивали

„Пресуда генералу Ратку Младићу у Хашком трибуналу донета је у истом оном маниру како су то некада чиниле инкивизиције. Пресуда је унапред написана, кривац је унапред осуђен, а доказа наравно нема“, оцијенила је Милица Ђорђевић (Заветници). Додаје да је одлука Хашког суда за Србе очекивана јер „ми од тог политчког трибунала правду нисмо ни очекивали“. „Хашки трибунал је од свог оснивања Србима пресудио више од 1000 година робије и тиме доказано потврдио да је његова улога изразито антисрпска. Зар ми као народ треба да поштујемо одлуку трибунала који ниједног Хрвата није осудио за злочине над Србима?! Шта они то желе нама да поруче – да је Младић злочинац, а Харадинај некакав премијер?!
Ми поштујемо све невине жртве са обе стране, али не пристајемо на насилно мењање чињеница и кривотворење историје“, казала је она, додајући да је Ратко Младић први борац против исламског радикализма у Европи. а „време пред нама ће то показати и европски народи, суочени са терористима и екстремистима – увидеће против чега се заправо борио генерал Младић“.

Јовановић и Ковић: Време судских процеса против српског народа

Председник Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је поводом пресуде Младићу, да није очекивао ништа мање од пародије од суда какав је Хашки трибунал и оценио да није било геноцида. Тај суд, како је Јовановић рекао на конференцији за новинаре у Народној скупштини Републике Србије, још једном је потврдио да се у Сребреници десио злочин геноцид, што није исправна правна квалификација јер се то што се тамо десило “не може подвести под злочин геноцида”. “Геноцид је могао да се деси у БиХ или се тамо није десио, не може се издвајати једна географска целина”, казао је Јовановић. Он је додао да пресуда у формално правном смислу јесте пресуда једној особи, али да политички гледано то јесте пресуда српском народу у целини, а пре свега Републици Српској. Председник политичког савета ДСС проф. др Милош Ковић рекао је да живимо у “време судских процеса против српског народа”. “Ако вас неко пита да ли је пресуда генералу Младићу пресуда само њему онда треба да узвратите одговором о “удруженом злочиначком подухвату”. То је институција која је уведена која значи да сваки српски војник или старешина могу бити оптужени и осуђени. То није ништа друго него осуда колективитета, односно српског народа”, рекао је Ковић. Он је говорио и о судском процесу грађанима Србије за “државни удар” у Црној Гори. “Шта су власти Републике Србије учиниле за наше грађане? Овај судски процес прате представници амбасаде НАТО, али нема представника амбасаде Србије. Што је још страшније, постоје основане сумње да су у режију афере државни удар у Црној Гори умешани држани органи Србије или један део њих”, истакао је он. Да видите реакцију Дарка Младића, погледајте ОВДЕ. Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пресуда генералу Младићу
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА