Најновије

СУРОВА ОСВЕТА ВОЈСКЕ: Јуче се десио најгори напад у историји Египта, а већ данас су терористe сравнили са земљом

Египатска војска данас је саопштила да су њихови авиони извели нападе и погодили више возила коришћених у нападу у којем је у петак убијено 235 људи у северном Синају.

Eгипатска војска (Фото: јУТЈУБ)

Како је саопштено, возила су уништена а особе које су се налазиле у њима убијене, преноси АП.
Возила су се налазила у близини места јучерашњег напада на џамију у граду Бир ал Абд, најкрвавијег који су извели исламисти у модерној историји Египта.
За сада ниједна група није преузела одговорност за напад, али је тзв. Исламска држава обећала да ће у Синају и Египту истребити Суфије, припаднике мистичног покрета у оквиру ислама на које екстремисти гледају као на јеретике, наводи АП.
Подсетимо, јака експлозија одјекнула је јуче на северном делу Синаја у Египту, у којој је најмање 235 људи погинуло а 120 рањено. Експлозија се догодила у близини џамије, а одмах након ње догодио се и напад који су извели наоружани милитанти.
Према речима сведока, експлозивна направа активирана је у центру града Бир ал-Абда, недалеко од џамије Ал-Равдах, након чега су нападачи запуцали на људе који су почели да беже.
Ипак, успели су да се сакрију на мање од 24 сата, с обзиром да их је војска Египта пронашла и ликвидирала бомбама из ваздуха. Војска је тако експресно испунила обећање које је јуче дао председник Фатах ел-Сиси:
- Држава ће одговорити "највећом силом" након бомбашког и оружаног напада на џамију у северном Синају. Ово је покушај да нас спрече у нашим напорима у борби против тероризма - рекао је Сиси синоћ у обраћању нацији.
Он је рекао да се ће се војска и полиција осветити за смрт људи и вратиће безбедност и стабилност користећи највећу силу. Teрористи Исламске државе беже из Ирака, где ће сачекати свој крај погледајте ОВДЕ. О уласку украјнских снага у Донбас и заузимању два села читајте ОВДЕ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Смртоносни напад у Египту.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА