Најновије

СВЕТ НА ИВИЦИ АПОКАЛИПСЕ: Ових 8 држава увелико се спремају за нуклеарни рат!

Због напетости између САД и Северне Кореје, свет је у великом страху од даљих сукоба. Поједине земље су већ почеле да се припремају за могуће нуклеарне нападе.

Илустрација (Фото: Pixabay.com)

Ових 8 држава и територија се припремају за одбрану од потенцијалног напада, а ево како би то изгледало.

1. Јужна Кореја

У Јужној Кореји је влада позвала грађане да се припреме за рат, а то је постала свакодневица за најближег суседа и заклетог непријатеља Северне Кореје.
Влада Јужне Кореје улаже све напоре да своје грађане претвори у земљу способних за преживљавање. Председник Јужне Кореје је рекао: "У случају да Северна Кореја спроведе претње против нас или нашег савезника, ми имамо моћ да Север уништимо толико да не може да се опорави“.

2. Кина

Кинеске новине, Ђилин дејли, објавиле су низ чланака који саветују мештане, поготово оне из пограничних области како да се припреме за удар. У чланцима су кроз цртеже објаснили како функционише нуклеарно оружје и колика штета може настати.

3. Јапан

Милиони људи у Јапану су учествовали (или ће ускоро) у вежбама за евакуацију, а премијер је затражио од локалних власти да именују најотпорније подземне локације које ће се користити као потенцијална склоништа.
Токио није први град који спроводи овај тип вежби великих размера, градови који се граниче са Корејским полуострвом су спроводили сличне вежбе у последњим месецима.
Националне и градске владе ће спровести низ вежби од јануара до марта како би се припремили за потенцијални напад на Токио, што је први пут да ће велики јапански град имати спреман одговор на симулирани напад.
Али, није само Азија та која се припрема за могућност нуклеарног удара.

4. Аустралија 

Аустралија је недавно добила упозорење од Северне Кореје, која ју је назвала “вазалом“ САД-а.
Портпарол министарства спољних послова Северне Кореје је саопштио државној корејској централној новинској агенцији (КЦНА) да је подршка Аустралије Сједињеним Државама у супротстављању Северној Кореји била “самоубилачки чин“.
Министар одбране, Ден Техан, рекао је да они “неће бити застрашени“ претњама Северне Кореје. 

5. Хаваји

На Хавајима су се недавно чуле сирене које упозоравају на нуклеарни напад, а нису коришћене још од 1980-их година. Хаваји су поприлично географски рањиви јер се од свих америчких држава налази најближе Северној Кореји.
Међутим, сирене су радиле читавих 20 минута, а једва да их је ико приметио.
Надали су се да ће 385 сирена које се налазе око Хаваја, становницима и туристима пружити 20-минутно упозорење у случају доласка нуклеарних ракета. Међутим, сирене које нису коришћене од Хладног рата, једва да су се чуле у туристичким подручјима Ваикикија, где је већина људи боравила током дана.

6. Гуам

Као америчка територија која је најближа Северној Кореји, Гуам би се могао наћи први на нишану. Званичници су издали смернице свим својим грађанима како би их припремили за могућност нуклеарног удара.

7. Унутрашњост САД

На копну се припрема Калифорнија, али становници не би требало да очекују помоћ владе у скорије време ако се таква катастрофа догоди. Пентагон планира изградњу ракетне одбране дуж обале.
Циљ је, наравно, да се оборе ракете пре него што слете у САД и нанесу неизмерну штету. То можда и није тако лако. Неколико стручњака је изразило забринутост по питању способности САД-а да оборе нуклеарке пре него што ударе.

8. Русија 

Русија се већ дуго припрема за нуклеарне нападе. Прошле године је пријављено да Русија гради подземна склоништа широм земље и да је 40 милиона грађана учествовало у одбрамбеној вежби непосредно пре америчких избора, када су тензије у Сирији биле на високом нивоу.
То се није завршило изборима, јер је Русија сада усмерена на покушаје да се умири ситуацију између САД-а и Северне Кореје. Руски председник Владимир Путин је недавно добио писмо од Ким Џонг-уна, у коме се наводи да би они могли да лансирају ракету на САД "било када" и да би могла да стигне до копна.
Такође, Русија је изразила забринутост због анимозитета са НАТО-ом. Москва тврди да САД и Европа развијају процедуре за нуклеарно оружје на њиховим границама.
Било како било, уколико заиста дође до великог сукоба, питање је колико би се све ове замисли ефикасно оствариле и у пракси.
Прочитајте ОВДЕ којим су то соничним поружјем нападнуте западне дипломате у Хавани?
Извор: Курир/Zero hedge

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Како би изгледао свет након нуклеарног рата?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА