Најновије

ШЕФ ПЕНТАГОНА: НАТО је за САД темељ!

Нови шеф Пентагона Џејмс Матис изјавио је данас у Бриселу да је НАТО "темељ" за САД, а то је поручио у покушају да умири савезнике у Северноатлантској алијанси који стрепе да ли ће јој амерички председник Доналд Трамп бити посвећен, јавља АФП.

Џејмс Матис (Фото: Синхуа)

"Алијанса остаје темељ за Сједињене Америчке Државе и за целокупну трансатлантску заједницу, међусобно повезану каква јесте", рекао је Матис, који се данас први пут састао са колегама у Бриселу, где се налази седиште НАТО-а.
Матис, који је раније био званичник НАТО-а, истакао је да Трамп, као што је и рекао, снажно подржава Алијансу.
"Овде сам да саслушам своје колеге министре, да отворено разговарам са пријатељима и савезницима о томе куда идемо и о нашој заједничкој посвећености", нагласио је нови министар одбране САД.
Савезници у НАТО-у изразили су забринутост због Трампових ранијих коментара да је Алијанса "застарела", као и због његовог, како сматрају, блажег става према Русији. Матис је данас истакао и да Трампова администрација, као и администрација његовог претходника Барака Обаме, очекује од савезника у НАТО-у да повећају своје трошкове на пољу одбране. "Апсолутно је примерено и, као што је један европски министар одбране рекао прошле недеље, праведан је захтев да сви они који имају користи од најбоље одбране у свету, сразмерно учествују у неопходним трошковима одбране слободе", закључио је Матис. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА