Најновије

Трамп загрмео, жели потпуно уништење џихадиста: Издао наредбу која значи коначни крај ИД

Пентагон је Белој кући поднео нови борбени план за победу над Исламском државом, након што је председник Доналд Трамп тражио да војска нађе нађе начин за уништење те џихадистичке групације.

Трамп (Фото: Синхуа)

Један од стубова Трампове председничке кампање био обећање да ће убрзати борбу против ИД, пошто је критиковао претходног председника Барака Обаму да му је за то требало сувише дуго времена.
Након што је преузео дужност, Трамп је дао Министарству одбране 30 дана да сачини осврт на досадашњи напредак и састави свеобухватни план за “тотално уништење” ИД.
Почетни нацрт тог плана сада је завршен и министар одбране Џејмс Матис га је предао Трамповим саветницима за националну безбедност, јавља АФП.
Опције понуђене у том поверљивом документу су прелиминарне и треба да буду додатно разрађене, изјавио је портпарол Пентагона, капетан Џеф Дејвис.
- Ради се о брзој победи над ИД. Наставићемо дијалог у нашем ланцу командовања у процесу развоја тог плана – рекао је он.
АФП наводи да понуђени предлози највероватније нуде могућност слања више америчких трупа на Блиски исток и агресивнији став Пентагона у другим кључним областима.
Извор: Танјуг, Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА