Најновије

ПУТИН ЗАПРЕТИО: НАТО да склони руке од Србије и Црне Горе!

Дмитриј Песков је истакао да се званична Москва негативно односи према могућем наставку ширењиа алијансе на исток Европе, нарочито након што је Мајкл Флин убеђивао Доналда Трампа да подржи убрзан улазак Црне Горе у НАТО пакт. Песков је био изричит и додао је: Ми смо против!

Путин (Фото: РИА)

Међутим и Путинови најближи сарадници су неформалним каналима пренели званичницима у Бриселу да се противе насилном ширењу НАТО-а, јер то може изазвати нове сукобе у региону.
- Они су истакли да не ће толерисати било какав притисак на Србију, коју Путин лично сматра за “последњег савезника на Балкану”. Гурање Црне Горе у НАТО, могло би да изазове несагледиве последице и сукобе у региону - потврдио је дипломата близак руској администрацији.
Орхан Драгаш, директор Института за међународну безбедност сматра да Русија неће моћи да спречи улазак Црне Горе у НАТО, осим ако то не буде постигнуто договором између Трампа и Путина.
- Процес придруживања Црне Горе је у завршној фази. Разлог зашто досад није примљена у НАТО јесу амерички председнички избори. Русији свакако то не одговара јер тиме НАТО заокружује своје присуство на Јадрану и онемогућава Москви да има базе у било ком делу Јадранског мора - наглашава Драгаш. Тежак шок за Америку, проучавали може ли Русија да преживи нуклеарни удар и онда се заледили. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА