Најновије

"ЦИА користила Путина!"

Агенти ЦИА су користили технике за шпијунирање које су називали по имену руског председника Владимира Путина, објавио је Викиликс.

ЦИА (Фото: cia.gov)

Како је наведено у новој серији података које је ЦИА сматрала строго чуваном тајном, амерички обавештајци су користили "пет локација за тајно слушање".
Они су све те локације називали "Џепни Путин" (Поцкет Путин) и користили су их за прислушкивање рачунара и телефона, у које су претходно убацивани "злоћудни софтвери".
Локације за прислушкивање су биле постављене на серверу ЦИА, а екипа људи која је оперисала њима је запослена у Оперативном одељку за подршку, који постоји као посредник између оперативног особља ЦИА и особља за техничку подршку ЦИА. 
Све то је функционисало тако што агенти ЦИА издају захтеве после чега долази до хакерских напада, преко низа локација, укључујући и "Џепног Путина". 
Викиликс није објавио где су коришћене локације за прислушкивање са именом руског председника, као ни шта су прикупљале, али се истиче да је сврха била "надгледање и комуникација са злоћудним софтверима који су нападали рачунаре и другу опрему". 
Наводно је Оперативни одељак за подршку своје пројекте називао "најцрњим Тројанцима и алатима за прикупљање података". Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА