Најновије

ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД НА ИГРАЧЕ БОРУСИЈЕ ДОРТМУНД: Снимци и детаљи (ВИДЕО)

Немачка полиција саопштила је да су се догодиле три експлозије у близини клупског аутобуса фудбалера Борусије из Дортмунда.

Напад на аутобус играча Борусије (Фото: Јутјуб)

Дортмундска полиција је на синоћној конференцији за медије рекла да нема тренутно доказа који би упућивали на терористички акт. "За сада немамо доказе да се ради о терористичком нападу. Радићемо читаву ноћ како бисмо сакупили што више доказа. Све полицијске снаге су мобилизоване и ангажоване на овом случају", рекао је директор дортмундске полиције Грегор Ланге Раније синоћ портпарол полиције северне Рајне-Вестфалије Гунар Вортман рекао је агенцији АП да су се догодиле "три експлозије" у близини клупског аутобуса, када је превозећи играче напуштао хотел и кренуо ка стадиону, где је требало да се игра утакмица са Монаком у Лиги шампиона. Он је додао да је повређен један фудбалер и да су оштећени прозори на аутобусу. Шпански медији пренели су да је лакше повређен фудбалер Марк Бартра. Верује се да он није теже повређен.
"Убрзо након што је аутобус Борусије Дортмунд кренуо из хотела ка стадиону догодио се инцидент. Аутобус је оштећен на два места. Једна особа је повређена и налази се у болници", наводи се у саопштењу клуба. Билд је навео да се експлозив налазио у жбуњу са десне стране аутобуса, на десетак километара од стадиона и да полиција испитује да ли се ради о планираном нападу. Навијачи на стадиону су чекали информације о нападу, али и утакмици, која је одложена за данас од 18.45. Навијачи Монака су на стадиону узвикивали "Борусија, Борусија". Борусија је савјетовала навијаче да остану мирни, како би безбједно изашли са стадиона.У близини места где се активирао експлозив који је оштетио аутобус Фудбалског клуба "Борусија" из Дортмунда пронађено је писмо које чију аутентичност проверава полиција, изјавила је државни тужилац Сандра Луке. Луке је рекла да је немачка полиција окарактерисала синоћњи инцидент као покушај убиства и да истрага у току. Луке је одбила да говори о детаљима у вези са садржајем писма. Стручњак за борбу против тероризма Дејвис Луин рекао је за "Билд" да су експлозивне направе кориштене у нападу у Дортмунду прилично слабе. "Напад се не уклапа у стратегију исламистичких напада, као што су били напади у Ници и Берлину", рекао је Луин.
Извор: СРНА/Ројтерс/Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА