Најновије

ДЕМОНСТРАНТИ ПОРУЧУЈУ: Власт је показала шта мисли о нама, али не одустајемо

Организатори "Протеста против диктатуре" рекли су за Данас да је власт показала шта мисли о протестима који већ једанаест дана не јењавају широм Србије и да не одустају док захтеви не буду испуњени.

Протести против диктатуре (Фото: Правда)

Грађане су уценили радним местима да долазе на предизборне скупове и гласају за њих како би преживели, али једанаест дана масовних протеста широм Србије показује шта људи заправо мисле, рекли су за Данас млади из организације "Протеста против диктатуре", одговарајући на питање да ли ће њихови захтеви бити предати српским властима.
Демонстранти кажу да је власт рекла своје "вређањем и таргетирањем људи који протестују и покушајима да протесте повежу са опозиционим кандидатима". - На сваком протесту експлицитно је речено да вођа не постоји, они то не могу да разумеју јер им је потребно да слепо прате вођу и јер су толико безобзирни да су све државне институције подредили себи - изричити су демонстранти.
Они додају да проширени захтеви људи који данима на улицама изражавају своје незадовољство због изборних резултата за предсеника Србије не искључују једни друге.
- Дошло је до измене зато што је било потребно да се успостави комуникација између више група људи које учествују, као и између различитих градова у којима се у Србији дешавају протести. Највећи део координације дешава се на друштвеним мрежама, где су људи почели да предлажу захтеве, да би се касније гласало - објашњавају демонстранти. Подсетимо, захтеви демонстраната објављени у последњем прогласу укључују "укидање диктатуре" и "комплетну смену политичку елите на челу са Вучићем", те "промену приоритета економске и социјалне политике". Ти захтеви проширени су у односу на раније, који су се односили на смену чланова РИК-а, РЕМ-а, челника РТС-а, ревизију - сређивање бирачког списка, као и разрешење председнице Народне скупштине Маје Гојковић. Иако је рок за испуњење захтева 17. април, демонстрантни нису оптимистични. - Не верујемо да ће захтеве испунити они који су на власти, будући да су наши захтеви у складу са интересима обичних људи, а њихова политика у складу са њиховим и интересима елите која живи на рачун обичних људи. Ми ћемо се борити против тога - кажу они и додају да су им "само улице преостале".
Шта је Вучић поручио демонстрантима, погледајте ОВДЕ. Извор: Данас/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА