Најновије

300 ТЕРОРИСТА НАПАЛО НА 150 ПОЛИЦАЈАЦА КОЈУ СУ ЧУВАЛИ ПУТ: Ово је крвави биланс борбе (ВИДЕО)

Маоистички побуњеници убили су 24 припадника индијских полицијских формација и ранили шест особа у сукобима који су избили у централном делу Индије, саопштила је полиција. Полицијски официри наводе да је у нападу учествовало око 300 побуњеника, а да су напали групу од 150 полицајаца.

Индиска полиција (Фото: Синхуа)

Побуњеници су са једног брда отворили ватру на индијске полицајце који су чували градилиште путева у индијској савезној Чатисгар. Губци међу маоиистима нису познати, а један од официра индијске полиције тврди да је лично ликвидирао четворицу. 

Прошлог месеца побуњеници су ликвидирали 12 полицајаца. Маоистички побуњеници, који се више од три деценије боре за већа права сељака и сиромашних, наводе да су инспирисани кинеским револуционарним лидером Мао Цедунгом. Маоисти представљају највећу безбедносну претњу у Индији и активни су у 20 од 28 индијских савезних држава. У тим сукобима је од 1980. године страдало 15.000 људи. Да ли се  у Афганистану дешава руска освета Американцима сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда/Синхуа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Тренутак када терористи бацачем граната погађају сиријски тенк у Хами.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА