Најновије

АМЕРИ НАС ХВАЛЕ: Погледајте шта је часопис "Вог" написао о Београду!

Ниједан град на свету неће вас учинити више Њујорчанином, него Београд, пише амерички магазин Вог у репортажи о главном граду Србије.

Београд (Фото: Јутјуб)

У тексту под насловом "Да ли Београд постаје нови Берлин?", амерички часопис наводи да у Београду људи нигде не журе. 
 - Ручак се протеже на три часа, пића се лагано испијају. Без обзира на спори ритам живота, осећа се велика енергија у граду. Било да ходате улицама, да пролазите поред старих комунистичких зграда, ишараних блокова или обала Дунава, увек ћете осетити тај убрзани пулс -  пише ауторка текста Мери Холанд.
Како се наводи, ако нисте упознати са турбулентном историјом Србије, подсетници на то су свуда - почев од разрушених зграда од бомбардовања, до посткомунистичких насеља која доминирају на Новом Београду.
Данас се осећај ослободе може осетити у сваком делу града: у ресторанима, где људи пуше, пију и играју уз музику до јутарњих часова, преко сплавова, који су претворили Београд у туристичку дестинацију.
 - Оно што неки сматрају пороком, Београђани сматрају слободом -  пише "Вог", преноси Телеграф.
У Србији је пушење хоби (можете пушити где хоћете), а опијање је начин живота, пише ауторка текста, али се пита да ли било ко може да криви Београђане због тога "након што су провели 500 година под Турцима и 50 година под комунистима?"
 - Сада треба посетити Београд. Сада, када има пуно атракција, а мало турсита -  закључује се у тексту.
Ауторка текста која је очигледно добро упознала Београд, препоручила је и места која треба посетити у граду, као и у којем хотелу је најбоље одсести, као и српску храну, посете музејима, дегустацију разних пива и, на крају, и посету сплавовима… Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА