Најновије

ЈОКСИМОВИЋ: Због скандалозне изјаве Вокера, Србија ће се обратити УН

Министарка Јадранка Јоскимовић изјавила је да је у економском смислу за Србију интерес да настави на европском путу. Каже да је задовољна динамиком отварања поглавља.

Јадранка Јоксимовић (Фото: Јутјуб)

"Нити треба нити је реално да сви уђу у ЕУ у исто време", каже Јоксимовићева. 
Због изјаве Вилијема Вокера да ради на пројекту стварања "Велике Албаније", Србија ће се обратити УН, потврдила је министарка Јоксимовић.
Гостујући у Дневнику РТС-а министарка задужена за евроинтеграције Јадранка Јоксимовић рекла је да је Европска унија пре свега заједница интереса и вредности на коме почива.
Јоксимовић каже да је ЕУ настала као концепт који треба да донесе мир међу европским државама и да је мир који је био међу државама чланица је велики успех.
"Мислим да је то један од важних мотива да Србија буде упорна на европском путу", рекла је министарка.
Према њеним речима, изазови су велики и неће тек тако тај концепт вредности доживети крах.
Истраживања показују да ЕУ ентузијазам опада у Србији. "Људи прате, знају шта се дешава. Чим грађани само наслуте да би нека од привилегија могла бити угрожена враћа се поверење концепту ЕУ", истакла је Јоксимовићева.
ЕУ ће опстати на неки измењен начин, може да буде и боље, сматра министарка. У економском смислу за Србију је интерес да настави на том путу.
Говорећи о отварању поглавља, Јоксимовићева је рекла да је задовољна отварањем поглавља и да је отворених осам поглавља солидна динамика. "Нити треба нити је реално да сви уђу у ЕУ у исто време", каже она.
Према њеним речима, Србија предњачи у односу на друге, ради добро и одговорно. "Кад све испреговарате имате референдум", каже министарка.
Осврћући се на наговештаје да би Мадлен Олбрајт и Марти Ахтисари могли бити део тима Приштине у дијалогу, она каже да "смо и ми активни и наша дипломатска позиција је све боља".
"Знамо шта је права дипломатија и успешни смо у томе", рекла је Јоскимовићева.
Прочитајте ОВДЕ и све о томе ко ће и како представљати српске интересе у Вашингтону. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ТВ дуел са Наташом Вучковић, ДС
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА