Најновије

ПЛОТЊИЦКИ РЕКАО СВЕ: Када за то дође време, Украјинци ће нас дочекати раширених руку!

Председник Луганске Народне Републике Игор Плотњицки изјавио је да се она може "под сасвим одређеним условима" вратити у састав Украјине.

Игор Плотњицки (Фото: Прес центар ЛНР)

Међутим, услови су, бар за садашњу постпучистичку власт у Кијеву, такви да је слободно могао да изговори и Заборавите на ЛНР, заувек! Плотњицки је у интервјуу листу Известија рекао да ће повратак у Украјину бити могућ када власт у Кијеву постане проруска. - Ако у Украјини остане садашњи режим - ни о каквом повратку не може бити ни речи! Али, ако Украјина буде оријентисана према Русији, ако се у њој буде схватало да смо ми браћа и једна породица, да смо Руски свет, у том случају ће повратак постати могућ, појаснио је лелник ЛНР-а. - Наша Република је буквално преживела захваљујући хуманитарној помоћи Русије. Руски свет - то за нас нису просто речи, то је наш живот, наш поглед на ствари и наша будућност, јасан је Плотњицки. Плотњицки је објаснио да народ у ЛНР и њена власт схватају да данашња кијевска власт "није сва Украјина". - Јасно нам је да тамо постоје и здраве снаге које не само да нас подржавају, него ће нас дочекати и раширених руку када за то дође време. То је истина. Пре или касније ћемо им опростити, али - тек након покајања. Плотњицки је открио да његова република преговара о продаји (извозу) угља Белорусији, Турској и Кини и да је пословни округли сто у Луганску недавно окупио представнике Немачке, Италије, Финске, САД, Шпаније и Конга. У овом контексту има смисла указати да је утицајни московски зналац „украјинског питања“ - Ростислав Ишћенко који је до пуча 2014. живео у Кијеву - управо оценио да Украјина Доналду Трампу за реализацију политике коју води уопште није потребна, да му чак и смета:
- Конфликт са Русијом има, али вајде од њега - никакве. Москва не обраћа пажњу чак ни на алузије да би јој САД могле понудити Украјину на тацни у замену за уступке поводом Сирије, Ирана, Кине и Северне Кореје. Русија демонстрира да је спремна да чека. А што дуже чека - то су веће шансе да Запад буде принуђен да јој преда Кијев и уз доплату. Ишћенко наглашава да се Украјина за протекле три године свалила у „системску катастрофу, са одумирањем свих основних функција државе“. Упркос томе што је после распада СССР-а, по моћи, била равна целој источној Европи и указује да су Американци и ЕУ деценијама смерали да своје проблеме решавају на рачун Украјине, чак и на њеним рушевинама. Са друге стране, шеф Доњецке Народне Републике Александар Захарченко, недавно је са потпуном сигурношћу устврдиоа да ће Украјина престати да постоји као држава и то за мање од годину дана. Зашто је Захарченко, као и многи аналитичари, уверен у урушавање Украјине, прочитајте ОВДЕ. Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Парада на Дан победе у Луганску:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА