Најновије

НАТО: Нема политичких услова за мир

НАТО тренутно не види политичке услове за мирно решавање украјинског сукоба, изјавио је заменик генералног секретара Алијансе Мирчеа Џоана.
 НАТО самит у Виљнусу (Фото: Скриншот)

НАТО самит у Виљнусу (Фото: Скриншот)

"Данас не видимо политичке услове за отпочињање преговора. Основа за мир постоји. Постоји план Зеленског у десет тачака. Многе земље су га прихватиле, укључујући и ван НАТО-а, и зато мислим да ово представља веома добру основу", казао је Џоана у интервјуу за Агерпрес.

Он је истакао да амерички председник Џозеф Бајден такође има формулу мира које се придржава Северноатлантска организација - "нема решења за Украјину без Украјине".

Раније је украјински председник Владмир Зеленски, током онлајн говора на самиту Г20, изнео свој план од 10 тачака за обнављање мира у Украјини, истакавши да "неће бити Минска-3".

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да такве речи "апсолутно потврђују да Кијев не жели да преговара".

Руски председник Владимир Путин рекао је у петак да Москва остаје отворена за разговор са Кијевом и позвао Украјину да "не плеше на туђу мелодију" у контексту коментара америчког државног секретара Ентонија Блинкена на тему преговора између Москве и Кијева да су "за танго потребна двоје".

Истовремено, руски лидер је подсетио да је управо председник Украјине Владимир Зеленски потписао указ о забрани преговора са Русијом. 

Прочитајте ОВДЕ о протестима против НАТО у Немачкој 

Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА