Najnovije

NATO: Nema političkih uslova za mir

NATO trenutno ne vidi političke uslove za mirno rešavanje ukrajinskog sukoba, izjavio je zamenik generalnog sekretara Alijanse Mirčea DŽoana.
 NATO samit u Viljnusu (Foto: Skrinšot)

NATO samit u Viljnusu (Foto: Skrinšot)

"Danas ne vidimo političke uslove za otpočinjanje pregovora. Osnova za mir postoji. Postoji plan Zelenskog u deset tačaka. Mnoge zemlje su ga prihvatile, uključujući i van NATO-a, i zato mislim da ovo predstavlja veoma dobru osnovu", kazao je DŽoana u intervjuu za Agerpres.

On je istakao da američki predsednik DŽozef Bajden takođe ima formulu mira koje se pridržava Severnoatlantska organizacija - "nema rešenja za Ukrajinu bez Ukrajine".

Ranije je ukrajinski predsednik Vladmir Zelenski, tokom onlajn govora na samitu G20, izneo svoj plan od 10 tačaka za obnavljanje mira u Ukrajini, istakavši da "neće biti Minska-3".

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da takve reči "apsolutno potvrđuju da Kijev ne želi da pregovara".

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je u petak da Moskva ostaje otvorena za razgovor sa Kijevom i pozvao Ukrajinu da "ne pleše na tuđu melodiju" u kontekstu komentara američkog državnog sekretara Entonija Blinkena na temu pregovora između Moskve i Kijeva da su "za tango potrebna dvoje".

Istovremeno, ruski lider je podsetio da je upravo predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski potpisao ukaz o zabrani pregovora sa Rusijom. 

Pročitajte OVDE o protestima protiv NATO u Nemačkoj 

Izvor: RT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA