Најновије

ВУЧИЋ ПРЕД АМБАСАДОРИМА ЕУ ЗЕМАЉА: Ево шта им је обећао да ће радити као председник Србије

Председник Владе Србије Александар Вучић и изабрани председник Србије разговарао је данас са амбасадорима Европске уније и отправником послова делегације ЕУ у Србији Оскаром Бенедиктом, којима је рекао да Србија неће мењати приоритете и циљеве током његовог председничког мандата.

Вучић (Фото: Синхуа)

Вучић је рекао да ће као председник Србије радити на очувању мира и стабилности у региону, на јачању сарадње са суседима у циљу стварања другачијег економског окружења. - Радићу на стварању јединствене економске зоне, као и на темама од стратешког значаја за земљу, као што су дијалог са представницима политичких странака у земљи, које су заинтересоване за дијалог, у циљу стварања боље атмосфере, рекао је Вучић, на интересовање амбасадора о његовим будућим плановима и приоритетима.
На састанку је било речи о препорукама ЕУ у процесу европских интеграција, застоју у преговорима са Приштином и проблемима са формирањем Заједнице српских општина као и о извештају о поглављима 23 и 24, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима. Отправник послова делегације ЕУ у Србији Оскар Бенедикт похвалио је економске реформе и напредак у процесу европских интеграција а амбасадори су истакли да је место Србије у Европи и позвали будућег председника да искористи председнички мандат да у тој европској кући створи што боље услове Србију. - Србија је на европском путу и радићемо на томе да тај процес до краја спроведемо у интересу грађана Србије, истакао је Вучић. Премијер је изразио задовољство повећаном трговинском разменом са ЕУ, као и повећањем инвестиција из ЕУ. Он је нагласио да је Србија све препоруке озбиљно разматрала и да ће ускоро бити изабрана лица у Агенцији за борбу против корупције. Вучић је, како се наводи, обавестио амбасадоре ЕУ о току састанка високе представнице ЕУ за спољну политику и безбедност Федерике Могерини и лидера Западног Балкана, који је одржан у Бриселу пре два дана. Састанку су присуствовали и министарка задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.   Александар Вучић је раније данас присуствовао заједничкој посети радова на мосту "Братољуб", који спаја Љубовију у Србији са Братунцем у Републици Српској. На сусрету су учествовали и председник Републике Српске Милорад Додик, премијерка Жељка Цвијановић и одлазећи председник Србије Томислав Николић, који је изненадио присутне представнике медија изјавом о уједињењу две српске земље. Више о томе, прочитајте ОВДЕ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Премијери и председници Србије и Српске на "Братољубу"
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА