Најновије

ГЕНЕРАЛ РУДСКОЈ: Грађански рат у Сирији је практично завршен, само још Американци стоје на путу коначне победе над тероризмом!

Грађански рат у Сирији практично је заустављен, изјавио је начелник Главне оперативне управе Генералштаба Оружаних снага Русије, генерал-пуковник Сергеј Рудској.

Генерал-пуковник Сергеј Рудској (Фото: mil.ru)

- Ситуација се кардинално побољшала после потписивања меморандума о стварању зона деескалације на територији Сирије 4. маја 2017. године у Астани. Практично је заустављен грађански рат у Сирији. Поред тога, примена меморандума је омогућила да се покрене обнављање ратом разорених насеља која нису заузеле терористичке организације, рекао је Рудској. Он је навео да се становништво враћа у ослобођене градове и насеља, активно се обнављају домаћинства, објекти за енергетско снабдевање, саобраћајни чворови и путеви, пуне се водом системи за наводњавање пољопривредних имања. Русија очекује да коалиција на челу са САД не дозволи нападе на Оружане снаге Сирије и да се конкретније посвети борби против терориста, рекао је Рудској. 
- За сада видимо да дејства коалиције само сметају владиним снагама у покушајима да униште ИД. Очекујемо од партнера из коалиције да предузму мере како би спречили овакве случајеве и да се конкретније посвете борби против терористичких групација на територији Сирије, рекао је Рудској. - Декларишући као циљ борбу против међународног тероризма, коалиција изводи нападе на сиријску војску, пушта терористе ИД-а из области које су под опсадом, јачајући терористичке групације у областима Палмире и Деир Ез Зора, упозорио је Рудској. Генерал је додао да се владине снаге у Сирији боре против опозиције и да је њихов главни циљ, уз подршку руске авијације, да униште ИД и Нусра фронт. Према његовим речима, из предграђа Дамаска у Идлиб је прешло око 2.000 бораца и више од 5.000 чланова њихових породица, тамо раде деминери и обнавља се инфраструктура. Обавештајни подаци указују да је у јеку припрема за операцију широких размера, којом САД намерава да насилно промени власт у Дамаску. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бинус видео

Овако су руски авиони спржили терористички колону коју су Американци пустили из Раке:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА