Најновије

ПОЧИЊЕ ХАОС СА ХРВАТСКОМ: Србија губи стрпљење!

Србија ће још једном показати да је конструктивна и толерантна, али неће игнорисати хрватске нове мере за српске производе и успеће да заштити наше произвођаче и извознике, поручила је премијерка Србије Ана Брнабић уз оцену да Хрватска тиме крши ССП. Навела је да је Србија упутила званичну ноту хрватској влади и Европској комисији.

Брнабић (Фото: Јутјуб)

Брнабићева је, одговарајући на питања новинара у Подгорици, рекла да на Самит Америчко-јадранске повеље долази мање оптимистична и лошије расположена него када је пре извесног времена одлазила у Трст на Самит лидера Западног Балкана.
Како је истакла мере које је увела Хрватска сигурно ће бити тема коју ће покренути на радном делу састанка, јер потез Загреба, како каже, не иде у прилог регионалне сарадње.
"Причали смо пре месец дана у Трсту и две основне теме су биле инфраструктурно повезивање и економска сарадња. Направили смо регионалну привредну комору, постоји толико много ствари у којима сарађујемо и у којима смо сарађивали", подсетила је Брнабићева.
Председница Владе је констатовала да је Србија много пута показала да је и толерантна и флексибилна и конструктивна, али да јој се чини да сваке године, отприлике у време прославе оружане акције "Олуја" у Хрватској, из те земље стижу негативни сигнали.
"Ово је јасно кршење ССП-а. Ми смо као Влада упутили ноту хрватској влади, односно министарствима пољопривреде и трговине, као и Европској комисији. Разговарамо и са осталим земљама на које се ово односи, како бисмо имали заједнички наступ према овом питању", рекла је Брнабићева.
Додала је да, када неко повуче потез попут Хрватске, онда не може да се говори о економској интеграцији и сарадњи.
То нису ствари које треба да се дешавају у региону, рекла је Брнабићева.
"Србија ће показати још једном да је конструктивна и толерантна, али нећемо ово игнорисати и успећемо да заштитимо и наше произвођаче и извознике", поручила је Брнабићева. Погледајте нови анти-руски потез Мила Ђукановића ОВДЕ
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

БОНУС ВИДЕО

Зли дани рата у Хрватској - Вуковар 1991. године
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА